REKLAMI GEÇ

Postacılar da fiili hizmet zammı istiyor

Postacılar da fiili hizmet zammı istiyor

Memur-Sen’e bağlı Birlik Haber-Sen Denizli İl Temsilcisi Nihat Çörekçi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın çıkaracağı fiili hizmet zammı yönetmeliğine, posta dağıtıcılarının da alınmasını istedi.

/ DENİZLİHABER / 22 Ağustos 2008 Cuma, 00:00

Sendika binasında üyelerle birlikte basın toplantısı düzenleyen Birlik Haber-Sen Denizli İl Temsilcisi Nihat Çörekçi, PTT çalışanlarının kefalet sandığı ve fiili hizmet zammı konusunda iki önemli sorunu bulunduğunu belirterek, “Kefalet sandığına kesilen paralar tamamen çalışanların maaşlarından,çocuklarımızın okul harçlıklarından ve bebeklerimizin süt paralarından kesiliyordu. 27 Eylül 2005’te 5189 sayılı kanunun geçici sekizinci maddesiyle kefalet sandığımız tasfiye edildi. Sandıkta biriken 267 Milyon YTL’nin dağılımında PTT çalışanlarının büyük haksızlığa ve maddi kayba uğradıklarını düşünüyoruz” diye konuştu. Bu paranın, PTT çalışanlarının hakkı olmasına rağmen yüzde 30’unun Maliye Bakanlığı’na yüzde 70’inin de PTT Genel Müdürlüğü’ne aktarıldığına dikkat çeken Çörekçi, “PTT Genel Müdürlüğü çalışanının hakkı olan bu paralarla modernizasyon ve motorize alımı için aktarıldı. PTT çalışanlarına ise anaparalarının o yılın tefe tüfe oranında faizlendirilerek ödeme yapıldı. Kefalet sandığına tabi olan personelden en fazla alan Bin 200 YTL aldı. PTT ve Telekom birlikteyken 1995 yılında Telekom’un A.Ş. olmasıyla Kefalet Sandığı da ikiye ayrıldı. Telekom özelleştirildikten sonra Telekom personeline Kefalet Sandığından 7 Bin YTL ile 12 Bin YTL arasında ödeme yapıldı. Kefalet sandığımızla ilgili 5189 Sayılı Kanunun Geçici sekizinci maddesinde düzenleme yapılarak sorunun bir an önce çözülmesini istiyoruz” dedi.

Fiili hizmet zammı istiyoruz

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın fiili hizmet zammı ile ilgili çıkaracağı yönetmeliğe Posta dağıtıcılarının da eklenmesini isteyen Çörekçi, “5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası kanununun 40. maddesinde; fiili hizmet zamlarının bakanlar kurulunca çıkarılacak yönetmelikle belirtileceği yer almaktadır. Bu nedenle Çalışma Bakanlığı tarafından çıkarılacak yönetmelikte fiili hizmet zamları kapsamı içine posta dağıtıcıları da alınmalı, toplumun haberleşme özgürlüğünü emanet ettiğimiz posta dağıtıcılarımızın hak mağduriyetlerinin giderilmeli” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı