REKLAMI GEÇ

SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN MUAYENE UYARISI

SANAYİ VE TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN MUAYENE UYARISI

Sanayi ve Ticaret İl Müdürlüğü, ölçü-tartı aleti ve elektrik, su, gaz sayaçlarının periyodik muayenelerini yaptırması için vatandaşları uyardı.

/ DENİZLİHABER / 21 Ocak 2011 Cuma, 17:36

Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü, damgalanmamış, iki yıllık damga süresi geçmiş veya damgaları iptal edilmiş, damgası kopmuş, bozulmuş ölçü ve tartı aletlerinin kullanılmasının, alım ve satım yerlerinde bulunmasının suç teşkil ettiğini hatırlattı. Bu tip tartı aleti bulunduran esnafın, yapılacak denetimlerde mağdur olmaması için, periyodik muayenesine esas olmak üzere, Şubat ayı sonuna kadar beyannamelerini, belediye başkanlıklarına veya Denizli Sanayi Ticaret İl Müdürlüğü’ne vermeleri gerekiyor.

18.12.2010 tarih ve 27789 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ölçü ve Ölçü Aletleri Muayene Yönetmeliği’ne değişiklik yapılmasına dair yönetmeliğin değiştirildiğini de hatırlatan Sanayi Ticaret İl Müdürü Ali Erkan, “Yönetmeliğin 1’inci maddesinde, 01.01.2000 tarihinden önce piyasaya arz edilen ve halen kullanılmakta olan veya stokta bulunan elektrik, su ve gaz sayaçlarının periyodik muayenesi yapılmayanların en son periyodik muayene yaptırma tarihi 31.12.2015’dir. Bu sayaçların periyodik muayenelerini yaptırmakla yükümlü ilgililerin 2011 yılı Şubat ayı sonuna kadar muayenesi yapılacak ölçü ve ölçü aletlerinin listesi ile birlikte Denizli Sanayi ve Ticaret Müdürlüğü’ne başvurarak 31.12.2015 tarihine kadar sayaçların periyodik muayeneleri yaptırmaları zorunludur. Belirtilen tarihe kadar Denizli Sanayi Ticaret Müdürlüğü’ne müracaat etmeyen veya 31.12.2015 tarihine kadar periyodik muayenesini yaptırmayan sayaç ilgilileri hakkında damga süresi dolmuş ölçü aleti kullanma fiilinden dolayı 3516 sayılı Ölçüler ve Ayar Kanunu’nun hükümlerine göre idari ve cezai işlem yapılacaktır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı