REKLAMI GEÇ

“SEÇİM KÜLFET GETİRECEK”

“SEÇİM KÜLFET GETİRECEK”

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Necati Özbek, 2011 bütçesinin işçi, memur ve emeklinin sorunlarından çok seçim giderlerine hitap edeceği belirterek, “Bu ise yeni bir külfet getirecek” dedi.

/ DENİZLİHABER / 4 Kasım 2010 Perşembe, 17:47

Türkiye Kamu-Sen Denizli İl Temsilcisi Necati Özbek, 2011 yılı merkezi bütçesinin tamamıyla, seçim yatırımına yönelik hazırlandığını savundu. Özbek, “Asgari ücretlinin, işçinin, memurun, emeklinin ve işsizlerin sorunlarına çare bulmaktan uzak, esnafın ağır vergilerle daha çok belini bükecek olan 2011 bütçesi, sadece emek örgütlerinden değil ekonomistler tarafından da kötü not almıştır” dedi.

“SEÇİM EKONOMİSİ UYGULANACAK”
Özbek, “Yeni bütçe tasarısı, hükümet yetkilileri tarafından ‘seçim değil, büyüme bütçesi’ olarak tarif edilse de; dışarıdan mal ve hizmet alımları artırılarak seçim ekonomisi uygulanacağı, taşeronlaşmanın tüm hızıyla süreceğine dair alınan kararlar gerçeği ortaya koymaktadır” diye konuştu. Genel anlamda 2011 bütçesine bakıldığında, bütçenin tam anlamıyla bir faiz ve vergi bütçesi olduğunun görüldüğünü savunan Özbek, “Dar ve sabit gelirli vatandaşlarımızın omuzlarına karabasan gibi çöken dolaylı vergilerin toplam vergiler içindeki payı yüzde 70 iken, bu durumun düzeltilmesi için hiçbir girişimde bulunulmaması, AKP’nin adaletinin sorgulanmasına neden olmaktadır. Hükümet, mali hedeflerini tutturabilmek için 40 milyar TL’lik vergi tahsilatını dört gözle beklemektedir” diye konuştu.

“YAPILANDIRMA YOK”
Kredi kartları borçlarına yönelik hiçbir yapılandırmanın bütçede yer almadığını ifade eden Özbek, “Ülkeyi sosyal patlamanın eşiğine getiren, icraları ve iflasları artıran ve hatta intihar vakalarına sebep olan, kredi kartı borçları ile ilgili hiçbir yapılandırma yeni bütçede yer almamıştır” dedi. 2011 yılı bütçesinin, üç saç ayağına dayandırılmış olduğunu dile getiren Özbek, “Mali hedeflerin tutması için, hükümetin sadece 3 tane reçetesi vardır. İlki milletimizden alınan ağır vergiler, diğeri faizler, en sonuncusu da bu yıl ilk defa bütçeye giren büyüklüğü 1.5 trilyon dolara ulaşan Arap sermayesidir” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı