REKLAMI GEÇ

“TEKSTİLDE EN ÖNEMLİ SORUN PATENT”

“TEKSTİLDE EN ÖNEMLİ SORUN PATENT”

TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Küçükçalık, Türkiye’nin tekstil sektöründeki en önemli sorununun patent olduğunu söyledi.

/ DENİZLİHABER / 23 Nisan 2011 Cumartesi, 19:05

TETSİAD (Türkiye Ev Tekstili Sanayicileri ve İşadamları Derneği )tarafından düzenlenen Ev Tekstili Sektörel Sohbet Toplantısı, Colossae Otel’de dün gerçekleştirildi. Toplantının açılışında konuşan TETSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Küçükçalık, tekstilcilerin endüstriyel tasarımlarına sahip çıkması gerektiğini söyledi. Endüstriyel tasarımlara sahip çıkılmaması durumunda, tekstil sektörünün ilerleyemeyeceğini ifade eden Küçükçalık, ”Bugün herhangi birimizin yaptığı bir malı aynı gün aynı saatte bir başkası taklit edebilmekte. Bununla ilgili en ufacık bir önlem alınamamaktadır. Eğer biz devlet olarak bu sorunumuzu halledebilirsek, sektörümüzün ilerlemesini sağlayabiliriz. Artık desenle, tasarımla değil, teknik farklılıklar koymak kaydı şartıyla ayakta kalma mücadelesi veren bir sektördeyiz” dedi.

Tekstilcilerin en önemli varlıklarının tasarımları olduğunu vurgulayan Küçükçalık, “En değerli varlığımız olan tasarımlarımızı ve teknik farklılıklarımızı korumak, onları hukuki çerçeveler altına almak istiyoruz. Artık günümüzde iletişimin bu kadar süratli olduğu bu yüzyılda patent alabilmek güldürecek boyuttadır. Bizim bütün hedefimiz bunu 24 saate, 48 saate çekebilmek. Eğer bunu yapabilirsek inanıyorum ki sektörümüze ciddi bir boyut kazandıracağız. Patent yasasını ve tahkim kurulunu oluşturabilmek için mücadele ediyoruz. Çünkü Türkiye’nin tekstil sektöründeki en önemli problemi patent sorunu” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı