REKLAMI GEÇ

TEKSTİLİN GELECEĞİ MODACININ ELİNDE

TEKSTİLİN GELECEĞİ MODACININ ELİNDE

UMEM kapsamında Denizli’ye gelen endüstri meslek liselerinin tekstil ve giyim üretimi teknolojileri bölümünde görevli 40 öğretmen, PAÜ MYO Moda Tasarım Bölümü tarafından eğitimden geçiriliyor. Bu kapsamda bir seminer veren genç tasarımcı Emre Coşgun, tekstilde pazarlamanın geleceğinin tasarımcıların

/ DENİZLİHABER / 1 Haziran 2011 Çarşamba, 16:27

Milli Eğitim Bakanlığı’nın AB destekli projesi UMEM (Uzmanlaşmış Mesleki Eğitim) kapsamında Denizli’ye farklı kentlerden gelen endüstri meslek lisesi öğretmenleri, bir dizi eğitimden geçiriliyor. 10 günlük eğitim çalışması nedeniyle Hakkari, Kahramanmaraş, Gaziantep, İstanbul, Bursa, İzmir, Konya ve Tekirdağ gibi illerden gelen endüstri meslek lisesi tekstil ve giyim üretimi teknolojileri bölümlerinde görevli 40 öğretmene Pamukkale Üniversitesi MYO Tekstil ve Konfeksiyon Bölümü ev sahipliği yapıyor. Bölüm adına öğretim görevlileri Bahriye Yalçınkaya ve Nesrin Kocaer’in yürüttüğü UMEM’in Denizli ayağında öğretmenlere bir de seminer verildi.

GENÇ TASARIMCI SEMİNER VERDİ
Girne Amerikan Üniversitesi Moda Tasarımı Bölümü mezunu Denizlili moda tasarımcısı Emre Coşgun, eğitimcilere, moda tasarımının tekstil ve giyim sektöründeki öneminden bahsetti. 2 yıldır Denizli’de ev tekstili ve hazır giyim sektöründe faaliyet gösteren firmalarla çalışan Çoşgun, “Günümüzde Moda Tasarımının Sanayimiz ve Sanayicilerimiz İçin Önemi” başlıklı seminerinde, tekstil için tasarımın önemine vurgu yaptı. Tekstil pazarlamasının arzu edilen büyüklüğe ulaşması için tasarımcılara büyük görevler düştüğünün altını çizen Coşgun, “Pazarlama dünyasının büyümesi konusunda tasarımcılara büyük görevler düşüyor” dedi. Üniversite öğrencilerine de seslenen Coşgun, “Mezun olmayı bekleyen genç tasarımcılar, gelecekten kaygılanmayın. Moda ve trendler sizlerin elinde. Yenilik peşinde koşmaya devam” diye konuştu.

TURİSTİK GEZİ DE VAR
10 günlük yoğun bir eğitim için Pazartesi gününden bu yana Denizli’de bulunan 40 meslek lisesi öğretmeni için mütevazı bir kent turu da düzenlendi. Tekstil ve konfeksiyon alanında faaliyet gösteren fabrikaların yanı sıra kentin tarihi ve doğal güzelliklerinin de tanıtıldığı bu turistik program boyunca, Denizli’nin farklı kültürel objelerine de yer veriliyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı