REKLAMI GEÇ

TUNÇAĞIL “KONTENJAN ADAYIYIM”

TUNÇAĞIL “KONTENJAN ADAYIYIM”

Denizli Vergi Dairesi eski Başkanı CHP Denizli Milletvekili Aday Aadayı Ali İhsan Tunçağıl, ön seçime girmeyeceğini ve CHP’den kontenjan adayı olabilmek için başvuruda bulunduğunu açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 24 Mart 2011 Perşembe, 18:37

Tunçağıl, düzenlediği basın toplantısında, devlet memurluğunda bir siyasi partinin tarafı olduğunu belli etmenin yasal ve ahlaki olmadığını, bu kurala memuriyette geçen dönemde harfiyen uyduğunu anlattı.

,

Zafer Gonenc

Neden kontenjandan aday oldu?
CHP’de uzun yıllar çalışan ve örgütle bütünleşen aday adaylarını rakip kabul edip onlarla ön seçim yarışına girmeyi doğru bulmadığını belirten Tunçağıl, bunun için de kontenjan adayı olabilmek üzere başvuru yaptığını söyledi. Tunçağıl “Belli bir devlet terbiyesi ve ahlakıyla yetiştim. Uzun yıllardır CHP’nin çeşitli kademelerinde çalışmış, dağ taş demeden, gece gündüz demeden ilçesinde köyünde kentinde çalışma yaparak örgütüyle bütünleşmiş çok değerli ön seçim aday adaylarını rakip olarak görmem, onlarla demokratik yollarla da olsa bir rekabet içersine girmem, aldığım devlet terbiyesine, kendime ve kendilerine duyduğum saygıya ihanet olur düşüncesiyle ön seçim adayı olmadım. Ancak bu süreçte, sanki ön seçim adayıymışım gibi faal olduğumu fark edeceksiniz” dedi.

“Örnek olmak için yola çıktım”
Ülkeye hizmette nefer olabilmek için aday adayı olduğunu belirten Tunçağıl, “Siyasetten nemalanmak ve koltuk kapmak için değil, örnek olmak için bu yola çıktım. Kimse benimle ilgili Ankara’da kiminle tanışıyor, kimlere güveniyor gibi bir düşünceye kapılmasın” dedi. Tunçağıl sözlerinin sonunda “Konu Ali İhsan Tunçağıl’ın adaylık sürecini etkileyen veya şekillendiren tanışıklıklarından çok daha mühimdir. Konu memleket meselesidir. Zaman memleket uğruna Cumhuriyet tarihi boyunca hizmet etmiş Cumhuriyet Halk Partisi’ne, siyaset kurumuna, Vatan’a, halkıma hizmet etme zamanıdır. Zaman bu ülke adına en ufak sorumluluk hisseden herkesin adım atma zamanıdır” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı