REKLAMI GEÇ

Ücretli yemeğe, simitli ayranlı tepki

Ücretli yemeğe, simitli ayranlı tepki

Yataklı tedavi kurumlarında, sağlık çalışanlarına, bugüne kadar ücretsiz verilen yemeğin yüzde 50’den az olmamak kaydıyla ücretlendirilmesi, sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu. Yasayı protesto etmek için PAÜ Hastanesi önünde bir araya gelen KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası üyeleri, yemek boykotu yaparak simit yedi ayran içti.

/ DENİZLİHABER / 4 Haziran 2008 Çarşamba, 00:00

Maliye Bakanlığı tarafından 11 Mart 2008 tarih ve 2736 sayılı karara göre yataklı tedavi kurumlarında, sağlık çalışanlarına bugüne kadar ücretsiz verilen yemeğin yüzde 50’den az olmamak kaydıyla ücretlendirilmesi, sağlık çalışanlarının tepkisine neden oldu.

Yasayı protesto etmek için Pamukkale Üniversitesi Hastanesi önünde bir araya gelen KESK’e bağlı Sağlık Emekçileri Sendikası yemek boykotu yaparak simit ile ayran içti. Yapılan eylemde açıklamada bulunan Sağlık Emekçileri Sendikası Denizli Şubesi Temsilcisi Şenol Akyol, yapılan uygulamanın yanlış olduğunu ve SES’in yasanın iptali için Danıştay’a dava açtığını belirtti.

Akyol, “15 Nisan 2008 tarihinden itibaren diğer illerdeki üniversite hastanelerinde SES şubelerimizce yemek boykotları başlamıştır ve halen de devam etmektedir. Yataklı tedavi kurumlarında, büyük bir özveri ile çalışan biz sağlık emekçileri, halkımıza 24 saat sürekli sağlık hizmeti vermek için çalışmaktayız. Bu özverili çalışma takdir görmesi gerekirken, yıllardır ücretsiz yediğimiz ekmeğimiz elimizden alınmak istenmektedir. Pamukkale Üniversitesi de 1 Nisan tarihinden itibaren ücret almaya başlamıştır. Yemek hakkımızı elimizden alan bu uygulamaya karşılık bizler de yemek boykotu yapıyoruz” dedi.

Hastane önünde yapılan eylemin ardından sendika üyeleri yemek boykotu yaparak simit yedi. Eyleme, hastanede bulunan vatandaşlar da destek vererek, sendika üyeleriyle birlikte simit yedi ve hükümete olan tepkilerini dile getirdi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı