REKLAMI GEÇ

Vali’den Çin uyarısı

Vali’den Çin uyarısı

Bu yıl 8. kutlanan Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, Vali Yavuz Erkmen’in de katılımıyla açıldı. Açılışta konuşan Vali Erkmen, yöre halkına, Çin mallarını Buldan’a sokmamaları isteğinde bulundu. Açılış konuşmalarının ardından düzenlenen defile, Buldan’ın dokuma alanındaki kültürel zenginliğini bir kez dana gözler önüne koydu.

/ DENİZLİHABER / 6 Haziran 2008 Cuma, 00:00

Bu yıl 8. düzenlenen Buldan Dokuma, Kültür ve El Sanatları Festivali, Vali Yavuz Erkmen’in de katılımıyla açıldı. Yüzyıllardır adı dokuma ile birlikte anılan Buldan, uluslararası bir özellik kazanan festivalde, yüzyılların birikimi olan dokuma eserlerini ziyaretçilerle paylaştı.

Festivalin açılış konuşmasını yapan Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, Buldan’ı tekstil, kültür, turizm ve ticaret merkezi haline getirmeyi amaçladıklarını söyledi. İlçenin, Antik Kent Tripolis üzerinden geçen Kral Yolu’nun günümüzdeki yerini aldığını söyleyen Şevik, “Bölgenin jeotermal kaynaklarının değerlendirilmesi, ve Buldan’ımızın ileri refah seviyesini yakalamasında, bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz el sanatlarının, tarihi dokuya sahip evlerimizin değişik projelerle yeniden gündemdeki yerini kazanmasını sağlamak ve bu evleri butik oteller haline getirmek hedeflerimiz arasındadır” diye konuştu.

Festivalin açılışında konuşan Vali Erkmen de, ilçenin sahip olduğu tarihi ve kültürel mirasa bir kez daha dikkat çekerek, ilçe halkının bu değerleri koruması ger ektiğinin altını çizdi. Buldan’ın, bir marka haline getirilmesi gerektiğini de sözlerine ekleyen Vali Erkmen, “Bölge halkından tek ricam, Buldan’a Çin mallarını sokmamasıdır. Biz burada, kendi ürünlerimizi üretip tüm dünyaya satmalıyız” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından Ali Tunaboylu Kız Meslek Lisesi öğrencilerinin hazırladığı defile büyük beğeni topladı. Defilenin ardından ilçe esnafını ve festival nedeniyle kurulan stantları ziyaret eden Vali Erkmen’e, ilçenin en önemli sembollerinden biri olan Buldan poşusu hediye edildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı