REKLAMI GEÇ

RWE&Turcas yatırımların öncüsü oldu

RWE&Turcas yatırımların öncüsü oldu

Denizli’de gerek güneş enerjisi gerekse jeotermal enerji santralleri ile ilgili yatırımlarını değerlendiren RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim Teknik Genel Müdürü Hans-Jürgen Petschke ,“Bunun liderliğini, öncülüğünü, rehberliğini yapmak çok güzel” dedi.

/ DENİZLİHABER / 18 Temmuz 2013 Perşembe, 12:44

Denizli’nin Honaz İlçesi’ne bağlı Kaklık Beldesi’nde 500 milyon Euro’nun üzerinde yatırım yaparak 775 MW üretim kapasiteli Doğalgaz Kombine Çevrim Santralini kuran RWE&Turcas yetkilileri, basın mensuplarıyla iftarda bir araya geldi.

T-Han Restaurant ‘ta verilen iftar yemeğine, RWE & Turcas Güney Elektrik Üretim Teknik Genel Müdürü Hans-Jürgen Petschke ve Turcas Direktörü Cabbar Yılmaz ile Denizli yerel ve ulusal basın temsilcileri katıldı.

Kısa bir süre önce deneme üretimine geçen Kaklık Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali ile ilgili bilgi veren RWE&Turcas Güney Elektrik Üretim Teknik Genel Müdürü Hans-Jürgen Petschke, “Devreye alma çalışmaları başarıyla tamamlanan santral, iki gaz türbini ve bir buhar türbini tasarımı ile inşa edildi. Geçtiğimiz günlerde detaylı kontrollerden sonra Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkilileri ile santralin geçici kabul protokolünü imzaladık. Şu anda performans testleri ve hassas ayar çalışmaları, santralin operasyon ve bakım ekibi tarafından titizlikle yürütülmektedir” dedi.

“LİDER OLMAK GÜZEL”
Kaklık Doğalgaz Kombine Çevrim Elektrik Santrali’nin üç yıl önce temellerinin atıldığını belirten Petschke, bölgede hızla artan elektrik santralleri ile ilgili yatırımları değerlendirdi. Petschke “Bölgede ilk yatırım gerçekleştiren RWE&Turcas’tır. Ve diğer şirketlere rehber olmak çok güzel. Santrallerin faaliyete geçmesi ile birlikte bölgede rekabet artacaktır. Lider olmak ve rehber olmak çok güzel bİr duygu” diye konuştu.

Petschke, santralin 775 MW üretim kapasiteli olduğunu belirtti. En kısa zamanda üretime başlanacağını da açıklayan Petschke, “Tam üretime geçtiğimizde Türkiye’nin toplam elektrik tüketiminin yüzde2’sini biz karşılayacağız” dedi. Santralin, bölgede artan elektrik ihtiyacına çözüm olması bekleniyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı