REKLAMI GEÇ

“Pide pizzaya karşı ”

“Pide pizzaya  karşı ”

Denizli Fırıncılar Odası Başkanvekili Hasan Kılıç, pidenin geleneksel yiyeceğimiz olduğunu belirterek, “Pideciliği ayaküstü yemek olan fast- food kültürüne karşı geliştirmemiz ve devamlılığını sağlamamız gerekiyor” dedi.

/ DENİZLİHABER / 26 Temmuz 2013 Cuma, 15:42

Denizli’de, pideci, ekmek. Simit, yufka, saçböreği ve unlu mamul denilen ürünlerin üretimi ve satışını yapan 320 esnafın bulunduğunu belirten Fırıncılar Odası Başkanvekili Hasan Kılıç, milli yiyeceğimiz pidenin fast-food’a karşı direndiğini belirtti.

Kılıç, “Toplumumuz pideden asla vazgeçmez. Pide milli yiyeceğimizdir. Geleneksel bir alışkanlığımızdır. Son zamanlarda pide dükkânlarımız kendilerini çok iyi yeniledi. Bir pide dükkânına girdiğinizde kendinizi ferah hissediyorsunuz. Pideciliği ayaküstü yemek olan fast food kültürüne karşı geliştirmemiz ve devamlılığını sağlamamız gerekiyor. Fastfood üreticileri kadar iyi sunum yapmamız gerektiğini düşünüyorum. Geleneksel yiyeceklerimizi yarınlara taşıyacak kadar güçlüyüz. Pide özellikle Denizli için çok önemli” dedi.

“SEKTÖRÜ AYAKTA TUTMALIYIZ”
Fırıncılar Odası’na kayıtlı 320 üyeden tamamının müşterilerin evlerine yakın işletmeler olduğunu da dikkat çeken Kılıç, “Yarınlarımızda da bu pidelerden yemek için satıcılarımıza uğramamız ve sektörü ayakta tutmamız gerekiyor. Mükemmelliğin üst sınırı yok o yüzden sektörü daha yukarılara taşımak gerek. Küçük esnaflara sahip çıkarak gelecekte de geleneksel lezzetleri yiyebiliriz. Çağın gerektirdiği AVM’lere karşı değiliz. Hem büyük alışveriş yerlerinden hem e mahallemizdeki küçük esnafı da unutmamalıyız. Pide salonlarımızda sadece pide yok. Tüketicinin ihtiyaç ve taleplerine göre çorba, döner, ızgara ve yemekte verilebiliyor. Bir kişi ailesi ile bir pide salonuna gittiğinde iftar için her imkânını orada bulabilir” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı