REKLAMI GEÇ

DEGİAD Başkanı Çaputçu güven tazeledi

DEGİAD Başkanı Çaputçu güven tazeledi

Denizli Genç İşadamları Derneği 23. Genel Kurulu’nu Dedeman Otel’de yaptı. 23.Dönem yönetim kurulu üyeleri belirlendi. Genel kurulda güven tazeleyen Sadık Emre Çaputçu, Denizli’nin sorunları ve çözüm önerilerini sıralayarak yerel yönetimlere karşı, toplum çıkarları için ricacı değil, talepkar bir politika izleyeceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 26 Aralık 2013 Perşembe, 11:40

DENİZLİHABER
Gültekin Okay Salgar başkanlığında 1991 yılında kurulan Denizli Genç İşadamları Derneği 23.Dönem Olağan Genel Kurulu’nu yaptı. Sanayi, siyaset ve bürokratların yoğun ilgi gösterdiği Genel Kurulda, Türkiye ve Denizli gündemine ilişkin gelişmeler masaya yatırıldı.

Dedeman Otel’de yapılan genel kurula, Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Merkezefendi Kaymakamı Şükrü Görücü, Belediye Başkan Yardımcısı Nilgün Ök, CHP İl Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, DSO Başkanı Müjdat Keçeci, MHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ali İpek ile DEGİAD üyeleri, eski başkanlardan Gültekin Oktay Salgar, Oktay Mersin, Ufuk Semercialbaz ve dernek üyeleri katıldı.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu, DEGİAD’ın Denizli’de ve bölgede sadece maddi değil, aynı zamanda kültürel kalkınmaya da katkı koymayı kendine görev edindiğini belirterek, Türkiye ve Denizli gündemini değerlendirdi.

“TÜRKİYE’NİN YUMUŞAK KARNI BULUNMAMALI”
Türkiye’nin ihracattaki 2023 hedefine ulaşması için dış politikada çok dikkatli olması gerektiğini vurgulayan Sadık Emre Çabutçu, “Türkiye’nin Suriye, Mısır, Irak gibi kritik ülkelerle olan ilişkilerini sürdürürken stratejik ortaklarıyla ve AB’yle olan ilişkilerinde de çok dikkat etmesi gerektiği son gelişmelerden sonra iyice ortaya çıkmıştır. Şu bir gerçek ki, Türkiye’nin özellikle batılı güçlerin eline koz verecek yumuşak karnı bulunmamalıdır. Bu bağlamda siyasi iktidarın dış politikadaki ip üzerinde dansı son derece büyük bir dikkatle icra edilmelidir. Böylesi riskli bir coğrafyada yer alan ülkemizde, hiçbir kesimi, hiçbir ideolojiyi ötekileştirmeden, bir kesimi diğer bir kesime iç düşman gibi göstermeden uzlaşı, kucaklayıcı ve hoşgörü çerçevesinde siyaset üretmelidir” dedi.

“GEZİ KUŞAĞINI YOK SAYMAYIN”
Bu ülke ve toplumunun Adnan Menderes’ten sonra bir daha asla kefen içinde siyasi bir lider görmek istemediğini vurgulayan Çaputçu, siyasilere çağrıda bulundu. Çaputçu, “Siyaset beyaz kefenden bahsedip de ölümü hatırlatmak için yapılmamalı. Siyaset yaşamak hem de mutlu huzurlu yaşamak için yapılmalıdır. Siyaset insanlara umut vermek üzere yapılmalıdır, insanları korkutmak üzere değil. Ayrıca, Türk siyasetçisi kendini geliştirmeli ve acilen ‘y’ kuşağının farkına varmalıdır. 1980-1999 arası doğan bu kuşak, Türkiye nüfusunun yaklaşık yüzde 25’ini kapsamaktadır. Onlar Gezi’yle başlayan süreçte demokratik halk hareketinin bizce en güzel örneğini vermişlerdir. İş yaşamında sosyal sorumluluk, özgüven, hedef odaklılık ve farklılıklara saygıyı benimseyen bu kuşak, şüphesiz yeni siyasetin aktörleridir” diye konuştu.

ic

“BEKLENTİLERİMİZ ÇOK BÜYÜK”
Büyükşehir olan Denizli ile de ilgili beklentilerinin büyük olduğunu vurgulayan Sadık Emre Çaputçu, Denizli’nin turizmden tekstiline, kış sporlarından şarap turizmine kadar her alanda gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca Denizli’nin hala trafik ve hava kirliliği sorunun olduğuna dikkat çeken Çaputçu, “DEGİAD olarak, topluma hizmet etmek amacı ve sorumluluğuyla kamusal makamlara gelmiş olan, atanmış veya seçilmiş herkes ile temasta olacağız. Söz konusu bu iletişim süreçlerinde DEGİAD olarak bizler toplum adına hizmet istemek için ricacı bir konumda değil, talepkar bir duruş sergileyeceğiz. Ülkemizde bireyin kamu görevlilerine karşı ‘Allah sizden razı olsun’ söylemine hapsolmuş, sürekli ricacı görünen, aşırı bir minnet duygusuna kapılmış, şark tarzı duruştan kurtulması ve bireysellik duruşuyla hep talepkar olması demokrasinin ve toplumsal gelişimin anahtarıdır” dedi.

BİRLİK MESAJI VERİLDİ
DEGİAD 11. Dönem Yönetim Kurulu Başkanı Sadık Emre Çaputçu’nun açılış konuşmasının ardından sırasıyla kürsüye gelen kurucu başkan Gültekin Oktay Salgar, işadamları olarak Denizli’nin sorunlarına kayıtsız kalmamak ve etkin mücadele verebilmek amacıyla 23 yıl önce kurdukları DEGİAD’ın bu günlere gelmesinden dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi.

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci ise, genç işadamlarına çağrıda bulunduğu konuşmasında, etkin mücadelenin başında birlik ve beraberliğin geldiğini ifade etti.

ic-2

VALİ DEMİR YENİ ÜYELERE PLAKET VERDİ
Vali Abdülkadir Demir, DEGİAD’ın aktif sivil toplum örgütü olduğunu vurguladığı konuşmasının ardından, DEGİAD’a 11. dönem üye olan genç işadamlarına plaket verdi. Bu yıl doktor ve avukatların da üyeliğinin kabul edildiği DEGİAD’a başvuruda bulunan 24 yeni üyeye üyelik belgesi verildi. DEGİAD’ın üye sayısı 368’e ulaştı.

İŞTE YENİ DEGİAD YÖNETİMİ
Ahmet Özer Başoğlan, Emrah Akgün, Harun Erişkin, Fatma Korkmaz, Mehmet Uğur Çoban, Melek Sözkesen, Münir Kıvanç Kiper, Orçun Alptekin, Sadık Emre Çaputçu, Sedat Doğaç, Seher Gökce, Serdar Atay, Serdar Çıralı, Serkan Başbuğ, Sinan Soylu, Veli Tefenlili, Yusuf Uyum. Yeni yönetim ilerleyen günlerde, Sadık Emre Çaputçu başkanlığında görev dağılımı yapacak.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı