REKLAMI GEÇ

Keçeci’den ihracatçıya uyarı

Keçeci’den ihracatçıya uyarı

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, günümüzde ihracatçının en büyük sorununun sattığı ürünün bedelini alamamak olduğunu belirtti. İhracatçılara kredi ve alacak sigortası yaptırmaları uyarısında bulunan Keçeci “Dünya ateşten bir gömlek haline geldi. Dokunduğunuz yer sizi yakabilir” dedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2013 Cumartesi, 15:32

Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Müjdat Keçeci, beklenmedik şekilde patlak veren ekonomik krizler, siyasi ve politik gelişmeler ile terör olayları nedeniyle zarar etmek istemeyen ihracatçı ve sanayicilerin kredi ve alacak sigortası yaptırmasını istedi.

Keçeci, eskiden ticarette en önemli sorunun ”üretmek ve satmak” olduğunu, bu konudaki sıkıntıların hızla aşıldığını belirtti. Keçeci “Artık sanayicinin, ihracatçının en büyük sorunu sattığınızın karşılığını alamamaktır. Dünya ateşten bir gömlek haline geldi. Dokunduğunuz yer sizi yakabilir. Sanayicilerimiz zaten az karla ihracat yaparken paralarını alamama gibi bir riske girmemeli, daha tedbirli olunmalı ve kesinlikle sigorta yaptırmalıdır” dedi.

Avrupa’daki mali krize Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki iç karışıklıklara işaret eden Keçeci “Benim için güvenli, istediğimi satar, karşılığını da alırım” denilebilecek bir pazarın artık olmadığını söyledi. İkili ilişkilere dayanarak paraları alabilme döneminin geride kaldığını kaydeden Keçeci “Dünya öyle bir noktaya geldi ki, satışlarımızın yüzde 60’ını yaptığımız Avrupa’da sattığımızın karşılığını alabileceğimizin garantisi yok. Onun için ihracatçılarımızın tümü sattıkları ürünlerin karşılığında paralarına mutlaka bir güvence arıyor. Artık sigorta uygulanamaması gibi bir şey söz konusu değil. Sigorta şirketleri şimdi Türkiye’de faaliyet gösterebilir hale geldiler. İnsanlarımız bu noktada ihracat ürünlerini bu kurumlar vasıtasıyla güvence altına almaya başladılar. İhracatçı ve sanayiciler kredi ve alacak sigortası yaptırsın” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı