REKLAMI GEÇ

Keçeci ‘İş Etiği’ni anlattı

Keçeci ‘İş Etiği’ni anlattı

Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, ‘Etik Haftası’ dolayısıyla düzenlenen 1.Uluslararası İş Etiği Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı. Keçeci, İş Etiği ile ilgili bilgiler verdi.

/ DENİZLİHABER / 28 Mayıs 2013 Salı, 14:43

Her yıl 25 Mayıs’ta kutlanan Etik Günü ve aynı hafta kutlanan Etik Haftası, dolayısıyla açıklama yapan Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, üyelerine ve kamuya bilgilendirdi.

Özel gün ve haftaların, belirli konulara dikkat çekmek ve kamuoyunda farkındalık yaratmak adına kutlandığını belirten Keçeci, bu sene 25-31 Mayıs tarihleri arasında kutlanan Etik Haftası boyunca herkesi konu üzerinde düşünmeye davet etti.

Günümüzde işletmelerin paydaşlarına ve topluma kendini kabul ettirerek itibar kazanmasının gerekli olduğunu vurgulayan Keçeci, “İşletmenin ana amacı KÂR sağlamak olsa da, günümüzde işletmelerden içinde bulunduğu topluma duyarlı olması, yani sosyal sorumluluk üstlenmesi beklenir olmuştur. Sosyal sorumluluk, işletmelerin ekonomik amaçların ve yasal zorunlulukların ötesinde uzun vadede daha sağlıklı bir toplum için sorumluluklar üstlenmesidir. Bu nedenle işletmeler için finansal performans kadar sosyal performans da bir ölçüt haline gelmiştir” şeklinde konuştu.

Denizli’de her geçen gün sosyal sorumluluk projeleri veya farklı yollarla topluma karşı duyarlılıklarını gösteren şirket sayısının arttığını belirten Keçeci, sürdürülebilir şirketler için her şirketin etik kurallarını belirlemesinin şart olduğuna işaret etti.

Müjdat Keçeci, 2012 yılının Eylül ayında Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odası’ nın (TÜRMOB) ev sahipliğinde düzenlenen 1.Uluslararası İş Etiği Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı ve uluslararası düzeydeki katılımcılara iş etiğiyle ilgili sunum yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı