REKLAMI GEÇ

Dentaş Kağıt, Aksaray’da fabrika kuruyor

Dentaş Kağıt, Aksaray’da fabrika kuruyor

Abalıoğlu Holding bünyesinde bulunan Dentaş Kağıt Sanayi, Denizli ve Romanya’dan sonra Aksaray’da da fabrika kuruyor.

/ DENİZLİHABER / 2 Temmuz 2013 Salı, 12:15

Abalıoğlu Holding bünyesinde bulunan ve Viyol ve selülozik ambalaj üretimi yapan Dentaş Kâğıt Sanayi, Denizli ve Romanya’dan sonra Aksaray’da da fabrika kuruyor.

Romanya’da yüzde 100 hissesine sahip olduğu SC Dentaş Romania SRL yatırımı ile Avrupa’da da liderliğe oynadığını belirten Dentaş Kağıt Sanayi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Denizli ve Romanya’daki tesislerine ilaveten üçüncü fabrikasını devreye almak üzere Aksaray’da yatırıma başlandığını açıkladı.

Abalıoğlu, “Dentaş Kâğıt Sanayi Denizli tesisleri tek alanda dünyanın en büyük viyol tesislerinden biri durumundadır. Denizli’deki üretim kapasitesine yaklaşan Aksaray tesisi ile özellikle dış pazarlara açılmayı hedefleyen yumurta üreticilerinin ana destekçisi ve tedarikçisi olmayı hedeflemektedir. Dentaş Kağıt Sanayi, yenilikçi ve farklı kapaklı ürünleri ile yumurta üreticilerini perakende alanında da markalaştırarak ön plana çıkarmayı görev edinmiştir” diye konuştu.

Dentaş Kâğıt Sanayi, farklı ürün renkleri ve zengin ürün portföyü ile özellikle yumurta viyolünde Türkiye’ye yeni bir bakış açısı getirdiğini, her daim sektörde öncü olduğunu vurgulayan Abalıoğlu, yatırımları ve çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Ali Abalıoğlu şunları söyledi: “Şirket yaptığı Ar-Ge yatırımları ve ürün geliştirme çalışmaları ile yalnızca yumurta viyolü değil, kalıplanmış selülozik ambalaj sektörünün tüm uygulama alanlarında da hizmet vermektedir. 2007 yılında Avrupa’nın lider viyol üreticileri tarafından kurulan Avrupa Viyol Derneği EMFA’nın kurucu üyelerinden olan Dentaş Kağıt Sanayi, 2011-2013 döneminde dernek başkanlığını yürütmüştür. Dentaş 2012 yılında da Uluslararası Viyol Üreticileri Birliği IMFA’ya asli kongre üyesi olmuştur. Şirket, Ulusal ve Uluslararası platformlarda elde ettiği başarılar ile pekiştirdiği sektör liderliği konumunu Aksaray tesisleri ile iyice sağlamlaştıracaktır.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı