REKLAMI GEÇ

Ekonomide operasyon tedirginliği

Ekonomide operasyon tedirginliği

Denizli’de Güney Ege Sanayiciler ve İşadamları Federasyonu’nun düzenlediği GESİFED Buluşmaları toplantısına katılan TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, istikrar uyarısında bulunurken, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça ise, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarına dikkat çekerek, “Umuyoruz ki, bu gelişmeler hayli borçlu olan özel sektöre, cari açık sıkıntısı yaşayan ekonomimize daha fazla olumsuz etki yaratmaz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 19 Aralık 2013 Perşembe, 15:52

Denizli Dedeman Park Otel’de düzenlenen buluşmaya TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz, TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça, Denizli Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer ile Denizlili işadamları katıldı.

ONATÇA’NIN OPERASYON KAYGISI
TÜRKONFED Başkanı Süleyman Onatça ise konuşmasında 2014’ün 2013’ten daha parlak geçeceğine dair umut taşımadığını söyledi. Küresel ekonomideki belirsizliklerin yoğun olduğu bir ortamda gelecekte olacaklarla ilgili fikir beyan etmenin kolay olmadığını söyleyen Onatça, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarıyla başlayan sürecin de ekonomiye olumsuz etkileri olmamasını temenni etti. Onatça, “Görüyoruz ki, zorluk sadece ekonomiyle ilgili değil. Geçtiğimiz hafta konuştuğumuz gündemle bugün konuştuklarımız arasında çok büyük farklılıklar var. İş dünyası temsilcileri olarak siyasetteki gelişmelerin ekonomi üzerindeki etkisini gayet yakından biliyoruz. Bu olaylardan fazlasıyla etkileniyoruz. Yaşanan son gelişmelerin ekonomimize olan yansımalarının çabucak hissedildiği günleri yaşıyoruz. Umuyoruz ki, bu gelişmeler hayli borçlu olan özel sektöre, cari açık sıkıntısı yaşayan ekonomimize daha fazla olumsuz etki yaratmaz” dedi.

turkonfed

TÜRKONFED’in kurulduğu günden bu yana sadece iş dünyası için değil müreffeh, huzur ve barış içinde bir Türkiye için çalıştığını belirten Onatça, “Tam demokrasi olmadan, hukuk devleti ilkeleri tam yerleşmeden, kuvvetler ayrılığı prensibi oturmuş bir norm olmadan, sağlıklı bir ekonomik yapıya sahip gelişmiş bir ülke olunmuyor. Bu alanlarda önemli ilerlemeler kaydetmiş olduğumuz doğru. Bir daha eski günlere dönmeyi hiç kimse istemiyor. Bunun da yolu sadece ve sadece demokrasiye, kuvvetler ayrılığına ve hukuk devletine var gücümüzle sarılmaktan geçiyor” diye konuştu.

tusiad

YILMAZ: “İSTİKRAR SÜRDÜRÜLMELİ”
TÜSİAD Başkanı Muharrem Yılmaz ise, yolsuzluk ve rüşvet operasyonlarından açıkça söz etmese de istikrarın sürdürülmesinin zorunluluğuna işaret etti. Yılmaz, “İş dünyası olarak dikkat etmemiz gereken şudur… Türkiye sıkıntılı zor bir bölgede bulunuyor. Dünya ekonomisinin lokomotifi ülkelerin ekonomiye yönelik kararlarında çok büyük hatalar yapmamasını izlememiz lazım. İşadamları olarak içeriyi, dışarıyı çok dikkatle izlemeye devam edeceğiz. Reform çabalarını kararlılıkla sürderen ülkeler geçiş döneminden fazla sıkıntı yaşamadan çıktılar. Türkiye güzel bir örnek. Krizin teğet geçmesi imkanını bulan ülkelerden biri oldu. Reformların kalıcığını sağlayan siyasi kurumların sağlam ve sürdürülebilir politikalar izlemesi gerekiyor. Demokratikleşme ve kalkınmanın birbirini besleyen süreçler olduğu açık. Birbiriyle paralel gitmesi gerektiğinin altını çizmeye çalışıyorum” dedi.

gesifed

ÇARDAK HAVAALANI’NDAN ŞİKAYET ETTİ
Toplantıya ev sahipliği yapan GESİFED’in Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Salih Başöz ise, Çardak Havaalanı’nın sanayi kenti Denizli’ye yakışmadığını, sis nedeniyle sık sık sefer iptalleri yaşandığını belirtti. Havaalanının yerinin değiştirilmesini isteyen Başöz, İzmir hızlı tren projesinin bir an önce bitirilmesinin de Denizlili sanayicinin önünü açacağını söyledi. Kıdem tazminatları konusuna da değinen Başöz, “Kıdem tazminatı düzenlemesinin bir sonuca ulaşmaması hem işçileri hem işvereni tedirgin etmektedir. Mevcut sistemde de hem işçi, hem işveren mağdur durumdadır. Kıdem tazminatı konusu çalışanlarımızı da mağdur etmeden çözülmelidir. En az kıdem tazminatı kadar önemli olan bir diğer konu da, iş mahkemelerinde görülen davalarınyüzde 99’ unun işveren aleyhine sonuçlanmasıdır ve bu sonuçlar işverenlerin büyük maddi zararlara ve suistimallare uğramasına, motivasyonlarının azalmasına neden olmaktadır. (İşveren daima haksızdır) ön yargısıyla davalara işveren aleyhine sonuçlanmaktadır. Oysa işçiye duyulan güven kadar işverene de güven duyulmalıdır” dedi.

Konuşmaların ardından TÜSİAD Danışmanı Soli Özel de, dış politika ve dünyadaki gelişmeler üzerine bir sunum yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı