REKLAMI GEÇ

Gediz resmen Bereket’in

Gediz resmen Bereket’in

Bereket Enerji, İzmir ve Manisa illerinin elektrik dağıtım şirketi olan Gediz Elektrik’i resmen devraldı. Bereket Grubu, artık Ege’nin 5 ilinde 6 milyona yakın aboneye hizmet verecek.

/ DENİZLİHABER / 14 Haziran 2013 Cuma, 16:34

Bereket Grubu, İzmir ve Manisa’nın elektrik dağıtım şirketi olan Gediz Elektrik’i Ankara Rixos Otel’de düzenlenen törenle resmen devir aldı. Törene Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu Başkanı Hasan Köktaş, Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ve Ceyhan Saldanlı başta olmak üzere Bereket Grubu’nun yöneticilerinin yanı sıra Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan ve Ak Parti’li Denizli Milletvekilleri de katıldı.

Ulusal medyanın yoğun ilgi gösterdiği törende konuşan Bereket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, 1980’lerden bu yana konuşulan özelleştirmenin siyasi istikrarın yakalanmasıyla birlikte 2000’li yıllarda çok büyük hız kazandığına dikkat çekti. Saldanlı, “Türkiye’nin ilk özel hidroelektrik santrali ve elektrik dağıtım şirketine sahip olmak bizim için ne kadar gurur verici ise bir o kadar da tecrübe kaynağı oldu” diye konuştu.

AYDEM’i aldıktan sonra bölgedeki yatırımların 4 kat arttığını, otomasyona geçildiğini, elektrik kesinti süreleri ve adetlerinin minimize edildiğine dikkat çeken Saldanlı, “Deneyimliyiz. Aynı zamanda EGE’liyiz. Bölge insanına nasıl davranacağımızı çok iyi biliyoruz” diye konuştu. Konuşmasında özellikle AYDEM çalışanlarına ve grup personeline teşekkür eden Ceyhan Saldanlı, “Bizim bugünlere gelmemizde özellikle ekibimizin çok büyük emeği geçti. Hepsine teşekkür ediyorum” dedi.

Bankaların da finans temini sürecinde çok önemli bir mesafe katettiğine dikkat çeken Saldanlı, “Biz bugün Gediz Elektrik’i devr alıyorsak, bankacılık ve finans sisteminin Türkiye’de geldiği nokta sayesindedir” dedi.
Ardından Özelleştirme İdaresi Başkan Vekili Ahmet Aksu ve EPDK Başkanı Hasan Köktaş da, birer konuşma yaparak Gediz Elektrik’teki özelleştirme süreci hakkında bilgi verdi. 1.231 milyar dolara özelleştirilen Gediz Elektrik’in yıllık 13 milyar kilowat/saat elektrik dağıtım kapasitesine sahip olduğuna vurgu yapan yetkililer, İzmir ve Manisa’nın toplam elektrik tüketiminin Türkiye’nin yüzde 10’una karşılık geldiğine işaret ettiler.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bereket Grubu’nun Türkiye’deki enerji sektörünün ulaştığı başarı anlamında örnek oluşturduğunu belirtirken, bölgenin kayıp-kaçak oranında AB standartlarının altında verilere sahip olmasının kendileri için gurur verici olduğunu söyledi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ise, gerçekleştirilen bu imza süreciyle birlikte planladıkları özelleştirmede yüzde 76 gerçekleşme oranına ulaştıklarını ifade etti.

Konuşmaların ardından taraflar Gediz Elektrik’in Bereket Grubu’na devri ile ilgili protokolü imzaladı. Ardından Bereket Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhan Saldanlı, 1,231 milyar dolarlık temsili çeki kabinenin iki önemli ismine verdi.

Bereket Grubu, AYDEM Elektrik ile Aydın, Denizli ve Muğla’da 1.6 milyon aboneye hizmet veriyordu. Grup, 4,2 milyon aboneye sahip Gediz Enerji ile birlikte Ege Bölgesi’ndeki 5 ilde 6 milyona yakın aboneye hizmet verecek.

Yorumlar

Necati TAHAL   -  Bağlantı 14 Haziran 2013, 17:37

Hayırlı olsun.Bizde AYDEM çalışanları olarak, Sayın Yönetim Kurulu Başkanımıza ve ekibine saygı ve şükranlarımızı arz ediyoruz.Başkanımızın;Deneyimliyiz,aynı zamanda EGE’liyiz.Bölge insanımıza nasıl davranacağımızı çok iyi biliyoruz ifadeleri manidardır.İnsanlarımız en güzel hizmete layıktır.EGE’lilere ve tüm çalışanlara hayırlı olsun.Saygılarımla…

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı