REKLAMI GEÇ

Türk Cumhuriyetleri’nde Denizli taklidi

Türk Cumhuriyetleri’nde Denizli taklidi

Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) başkanı Süleyman Kocasert, Denizli’de üretilen tekstil ürünlerinin Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinde taklit üretimle piyasaya sürüldüğünü söyledi.

/ DENİZLİHABER / 2 Aralık 2013 Pazartesi, 19:00

BÜŞRA KURU
“Tekstilin başkenti” olarak anılan Denizli’nin başı taklit üretimle dertte. Üretim üssü Denizli olan bazı firmaların ürünlerinin taklit üretimle piyasaya sürülmesi, ihracatçının keyfini kaçırıyor.

DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Zorlu Tekstil, Altınbaşak Tekstil, Gökhan Tekstil, Ozan Tekstil ve Özdilek’in ürettiği ürünlerin Azerbaycan, Gürcistan, Bulgaristan başta olmak üzere Türk Cumhuriyetleri ve Ortadoğu ülkelerinde taklit edildiğini belirtti.

Taklit üretimin önemli bir sorun olduğunu ve bunu geçtiğimiz günlerde Ankara’ya yaptıkları ziyarette dile getirdiklerini bildiren Kocasert, “Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile görüştük, şikayetlerimizi ilettik. Bunun çözümü için gerekli girişimlerin yapılacağı ifade edildi” dedi.

Kocasert, Denizli’nin kaliteli tekstil ürünleri üretimiyle dikkati çektiğini, taklit ürünlerin bu imaja zarar vermesinden endişe ettiklerini sözlerine ekledi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı