REKLAMI GEÇ

Zenginler listesinde Denizlili Zorlu da var

Zenginler listesinde Denizlili Zorlu da var

Forbes’ın “En zengin 100 Türk” 2013 listesinde geçen yıla göre hem milyarder sayısı, hem de toplam servet arttı. Forbes Dergisi’nin Türkiye’nin milyarderleri listesinde bir Denizlili var. Ahmet Nazif Zorlu, 1.4 Milyar Dolarlık servetiyle Türkiye’nin en zengin 19. ismi.

/ DENİZLİHABER / 17 Temmuz 2013 Çarşamba, 11:45

Birçok sektörde faaliyet gösteren dev şirketlerin başındaki Denizlili Ahmet Nazif Zorlu, Türkiye’nin en zengin 19. İsmi.

Serveti neredeyse 1.5 Milyar Dolar. Yani 3 Milyar TL. Forbes Dergisi’nin araştırmasına göre 68 yaşındaki Denizlili işadamı Türkiye’nin sayılı milyarderleri arasında. 1.4 Milyar Dolarlık servetiyle aynı zamanda dünyanın en zengin 600 zengini arasında olduğu dile getirilen Zorlu, Forbes’in geçtiğimiz günlerde açıkladığı zenginler listesinde yer alan flaş isimlerden biri oldu.

1946’da Denizli’nin Babadağ ilçesinde dünyaya gelen Zorlu, 15 yaşında Trabzon’a yerleşerek ticaret yaşamına orada atılmış, Denizli’de ailesinin ürettiği çarşafları satarak başladığı ticareti, Bursa’da ağabeyiyle kurduğu tekstil fabrikasıyla sanayileştirmişti.

O fabrikada ürettiği ev tekstili ürünleriyle ihracata başlayan Zorlu, Çorlu’daki fabrikasıyla dünyanın tül perde devlerinden biri oldu. 2004’te Fransa’da perde üreten Concord firmasını da bünyesine kattı. 1990’dan sonra sıkıntıya giren Vestel’i alarak elektronik alanına girdi. Güney Afrika, ABD’de de yatırım yapan Zorlu evli ve 3 çocuk babası.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı