REKLAMI GEÇ

HKMO’dan bilirkişi eğitimi

HKMO’dan bilirkişi eğitimi

Denizli Harita Kadastro Mühendisleri Odası (HKMO) temsilciliği yıllık Bilirkişilik eğitim semineri başladı. TMMOB salonlarında başlayan seminer iki gün sürecek. Seminere öğretim üyesi Harita kadastro Mühendisleri İbrahim Erişir ve İbrahim Aykol nezaret ediyor.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 3 Aralık 2014 Çarşamba, 11:53

Maliye Bakanlığı tarafından 4650 sayılı kanun gereği çıkarılan “Kamulaştırma Davalarında Bilirkişi Olarak Görev Yapacakların Nitelik ve Çalışma Esaslarına İlişkin Yönetmelik” gereği her yıl düzenlenmesi öngörülen seminer çalışmaları HKMO tarafından TMMOB salonunda düzenleniyor.

Seminere ev sahipliği yapan Denizli Oda temsilciliğinden alınan bilgiye göre çalışmalar iki gün boyunca sürecek. Her yıl düzenlenen seminer sonunda, katılımcı Harita kadastro Mühendislerine “Bilirkişi Yetki Belgesi” verilecek.

Oda Denizli temsilcisi Nazım Tanrıkulu verdiğidemeçte, “bu seminerlerin her yıl düzenli olarak yapılması hem oda hem de yönetmelik gereği zorunludur. Katılımcılara verilecek olan yetki belgesi, mahkemelerde devam eden taşınmazlarla ilgili bilirkişi uygulamasında geçerlidir. Bu belgeye sahip olmayanların bilirkişi olarak görevlendirilmesi mümkün değildir” dedi.
Alınan yetki belgesinin beş yıl için geçerli olduğu bilgisini veren Tanrıkulu, bu belgenin beş yılın sonunda aynı seminere katılarak yenilenmesi gerektiğini belirtti.

“Bilirkişi heyeti mahkemelerce üçü odalar, ikisi de il veya ilçe idare kurulları listesinden olmak üzere beş kişiden oluşturulmaktadır. Bu ihtiyaç için aslında seminer katılımcı sayımız azdır. Nüfus yoğunluğu hızla artan Denizli’de yapılan çalışmalar, taşınmazlarla ilgili davaları giderek çoğaltmaktadır. Bu durum ise mahkemelerde uzman bilirkişi olarak görevlendirilecek meslek mensuplarına daha fazla ihtiyaç duyurmaktadır” diyerek açıklamada bulunan Nazım Tanrıkulu, 2014 yılı için düzenlenen seminere 14 kişinin katıldığı bilgisini verdi.

Bu yıl seminere katılarak Bilirkişi Yetki Belgesi alacak olan Harita ve Kadastro Mühendisleri: Nazım Tanrıkulu, Soner Çetin, Kemal Çavdaroğlu, Osman Keysan, Ömer Naci Yürektürk, Veysel Elaldı, Erol Sarıçam, Ayhan Ünlü, Halil Toprak, Burak Küçük, Mehmet Aslan, Şuayip Kıymaz, Mehmet Uraz, Kemal Karabulut.

İlk kez 2007 yılında başlayan eğitimler, İbrahim Erişir (Harita kadastro Yüksek Mühendisi, DEÜ emekli Öğretim Görevlisi) ve İbrahim Aykol (Harita kadastro Mühendisi, Ege Üniversitesi Müh. Fak. Öğretim Görevlisi) tarafından her yıl düzenli olarak veriliyor. TMMOB binasında bugün ve yarın sürecek seminer, yine aynı hocalar gözetiminde devam edecek.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı