REKLAMI GEÇ

3 ton sütü bedava dağıttılar

Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği üyeleri, sütün sudan ucuz hale geldiğini belirterek, Bayramyeri’nde, süt fiyatlarını protesto etmek amacıyla, 3 ton sütü ücretsiz olarak vatandaşlara dağıttı.

/ DENİZLİHABER / 4 Aralık 2008 Perşembe, 01:00

Süt üreticileri, Bayramyeri’ne kurdukları standlarda, süt fiyatlarının sudan ucuz hale gelmesini protesto etmek amacıyla, 3 ton sütü vatandaşlara bedava dağıttı. Türkiye’de sütün sudan ucuz olduğunu ve fiyatın 50 YKR’ye düştüğünü ve daha da düşeceğinin söylendiğini belirten Denizli Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Yusuf Han, çiftçilerin perişan olduğunu söyledi.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Hükümetin kömür yerine süt dağıtmasını isteyen Yusuf Han, “Hükümet, biz süt satamazken dışardan süt tozu getirtiyor. Kömür dağıtacakları yere süt dağıtsınlar. Kömür de dağıtmasınlar demiyoruz. Ama artık sona geldi çiftçi. Süt, her şeyden ucuz hale geldi. Çaydan bile ucuz” dedi.

Konuşmasında, Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker’e ve hükümete seslenen Han, “Çiftçilerimiz, Ziraat Bankası’ndan cazip kredi tekliflerinden yararlanıp kredi çekti. Şimdi ödeyemiyor. Bu gidişle çiftçiler, aldıkları inekleri bankanın önüne getirecekler. Desteklenmeleri de zamanında ödesinler. Perişan olduk” dedi.

Denizli’de merkeze bağlı Kutluca Köyü’ndeki Tarımsal Kalkınma Kooperatifi’nin başkanı Mustafa Acat ise Başkan Yusuf Han’ın elinden mikrofonu alarak hükümeti protesto etti. Başkan Acat, getirdiği 1’er kiloluk sütleri vatandaşlara ücretsiz dağıttı. Her yerde eylem yaparken bu sütleri yere döktüklerini söyleyen Acat, “Ben bu sütleri yere dökmeye kıyamam. Dağıtıyorum. Sütü yere dökmek de yanlıştır. Artık düzenleme yapılsın. Çiftçi perişan” diyerek protesto etti.

Yoğun kalabalığın olduğu Bayramyeri’nde, vatandaşlar sütleri almak için birbiriyle yarıştı.  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı