REKLAMI GEÇ

40 bin sazan yavrusu göletlere bırakıldı

40 bin sazan yavrusu göletlere bırakıldı

Denizli Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün 2013 yılı Balıklandırma Projesi kapsamında ürettiği 40 bin sazan yavrusu, Beyağaç’ın Eşen Göleti ile Buldan’ın Kanlıcagöl’üne bırakıldı.

/ DENİZLİHABER / 20 Temmuz 2013 Cumartesi, 17:51

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen proje kapsamında göletlere sazan yavruları bırakıldı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nün, “2013 Yılı Balıklandırma Programı” kapsamında ürettiği 40 bin adet pullu sazan yavrusu Eşen Göleti ve Kanlıcagöl’üne bırakıldı.

Beyağaç ilçesi Eşen Göleti için talep edilen yavru sazan balıkları Beyağaç Kaymakamı Soner Özer, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Beyağaç Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü İbrahim Çakır tarafından, Bozkurt İlçesi Kanlıcagöl Gölü için talep edilen yavru sazan balıkları ise İnceler Belediye Başkanı Ali Kavsara, Bozkurt Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ömer Faruk Altun ve diğer katılımcılarla birlikte göllere bırakıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu,  Türkiye’de balıklandırma çalışmaları ile yetkili kurum Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı olduğunu ve  bu çerçevede yapılan çalışmalar ile doğal stokların ıslahı ve geliştirilmesi göl ve göletlerimizdeki balık popülâsyonunun zenginleştirilmesinin amaçlandığını belirtti.

Kutlu, “İlimizdeki mevcut göletlere ekonomik değer taşıyan sazan balığı gibi  türlerle balıklandırma çalışmalarının devam edecek. Amatör-Sportif balıkçılıkla uğraşan vatandaşlarımızın duyarlı davranarak, su ürünleri av yasaklarına uymaları gerekiyor bu alanların korunması gerektiğini duyarlı olalım” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı