REKLAMI GEÇ

50 bin çekirdek toprakla buluştu

50 bin çekirdek toprakla buluştu

Denizli Belediyesi Orman Bölge Müdürlüğü, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi’nin sürdürdüğü ‘Meyve Çekirdekleri Ağaç Olsun’ kampanyası kapsamında toplanan 50 bin çekirdek toprakla buluştu.

/ DENİZLİHABER / 23 Ağustos 2010 Pazartesi, 16:48

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplandı. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar’ın başkanlığında yapılan toplantıya Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy, Pamukkale Üniversitesi Rektör Yardımcısı Halil Kumsar , İl Özel İdare Genel Sekreteri Adem Oklu, TMMOB İl Koordinasyon Kurulu Temsilcisi Ömer Duysal, Esnaf Odaları temsilcisi Saim Sücüllü, Muhtarların temsilcisi Mesut Ünal ,Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Doğan ,Gençlik Meclisi Başkan Yardımcısı Davut Karaca,Engelliler Meclisi Başkanı Veysel Bozcayoca,Çocuk Meclisi Başkanı Yiğit Şafak katıldı.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Hizmet binasında yapılan toplantıda komisyon çalışmaları hakkında yapılan değerlendirmenin ardından Kent Konseyi Genel Sekreteri Esma Toksoy ve YDA (Yerel Demokrasi Akademisi) Denizli Koordinatörü Ayhan Soyfidan tarafından Yürütme Kurulu üyelerine Yerel Demokrasi Akademisi hakkında bilgi verildi.

Hak temelli, kapasite geliştirme, bilinçlendirme, politika savunu faaliyetleri ile kadın, genç ve engellilere yönelik kent politika ve uygulamalarının geliştirilmesini hedefleyen YDA ile Kent Konseyi katılımcılığının daha da güçlenmesi hedeflendiğini dile getiren Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Şamil Çınar, “İlimizin bundan önceki birçok projede pilot il seçildiği gibi bu projede de Ege Bölgesinde tek Türkiye’de 8 ilden biri olarak YDA projesinin bir parçası olması Denizli Belediyesi Kent Konseyinin bir başarısıdır”dedi.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Yürütme Kurulu toplantısının ardından Kent Konseyi Gençlik Meclisinin İl Özel İdaresi ile geçen sene başlattığı Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Kent Konseyi Çocuk Meclisinin de ortak olduğu “Meyve Çekirdekleri Ağaç Olsun“ projesi ile ilgili bir basın açıklaması yapıldı.

Denizli Belediyesi Orman Bölge Müdürlüğünü, Kent Konseyi Gençlik Meclisi ve Kadın Meclisi’nin sürdürdüğü ‘Meyve Çekirdekleri Ağaç Olsun’ kampanyası kapsamında toplanan 50 bin çekirdeğin toprakla buluştuğunu dile getiren Çınar, projenin yaz ortasında başlanmasına rağmen son derece önemli bir başarı elde edildiğini kaydetti.

Bu başarının mimarlarının gençlik ve kadın meclisinin olduğunu dile getiren çınar sözlerini şöyle sürdürdü: “İnsanların farkındalığını ortaya koyduk. İnsanlarımızın hiç de dikkat etmediği belki de farkında bile olmadığı meyve çekirdeğinden nasıl bir ağaç meydana geldiği de bu uygulamayla görülmüş olundu. Buna benzer olarak farkında olmadan neleri kaybettiğimizin işaretidir bu esasında. Bunu halkımızın dikkatini çekerek meyve çekirdeklerden fidan olduğunu bizzat göstermemiz bundan sonra yapacağımız birçok projede de neleri kazanabileceğimizin uyarısı anlamında da değerlendirilebilir. Bu bir sosyal sorumluluk projesidir. Hem ev ekonomisine hem de ülke ekonomisine bir katkıda bulunmuş oluyoruz. Projeye destek olan Orman Bölge Müdürlüğümüze sonsuz teşekkür ediyoruz.”

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı