REKLAMI GEÇ

Yüksel’den çiftçiye su müjdesi!

Yüksel’den çiftçiye su müjdesi!

Denizli Ziraat Odası’nın düzenlediği iftar yemeğine katılan Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel “Cindere Barajı’ndan Pamukkale ve Sarayköy Ovası’na gelen tünel kanal çalışmasının kısa sürede biteceği müjdesini verdi.

/ DENİZLİHABER / 25 Temmuz 2013 Perşembe, 14:41

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, iftar yemeğini geleneksel hale getirdiklerini ifade ederek, katılan davetlilere de teşekkür etti. İftar yemeğine katılım yoğun oldu. Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, CHP İl Başkanı Nuri Çavuşoğlu, CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve il yönetimi, MHP 21. Dönem Milletvekili Salih Erbeyin, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu gibi isimler iftar yemeğine katılanlar arasındaydı. Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici “Biz göreve geldiğimiz 26 Nisan 2004’ten beri bu tür organizasyonları geleneksel hale getirdik. Kardeşlik duygularını pekiştirmek adına da bu organizasyonları devamlı olarak yapıyoruz. Bir noktada yardıma muhtaç durumda olan çiftçilerimizi de tespit ederek onlara Ramazan paketlerimizi dağıtıyoruz” dedi.

Yüksel “Bu sene üzümcümüzün yüzü gülecek”
Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Ziraat Odası’nın verdiği iftar yemeğine katılmaktan dolayı mutlu olduğu kaydetti. “Hasat yılının çitçilerimiz için bereketli olmasını temenni ediyorum” diyen Yüksel “Bilindiği üzere Ziraat Odası çiftçilerimizin birlikte oldukları bir sivil toplum örgütüdür. Ziraat odalarımızın yemekleri daha heyecanlı ve kalabalık geçer. Bu anlamda da yine Denizli Ziraat Odası Başkanımız bugünde tüm çiftçilerimizi buraya davet etmiş. Sivil toplum örgütlerimizin çok değerli temsilcileri burada. Siyasi parti temsilcileri de var. Tüm tarım ailesi burada ve Denizli burada. Ben bu hasat yılının çiftçilerimiz için bereketli olmasını günlerinin kazançlı olmasını ve afetsiz bir yıl geçirmelerini arzu ediyorum. Hasatlar toplandı, üzüm konusunda da ciddi iyileşmeler var. İhracatçılarımızın Buldan’da Yenicekent’te ihracat için üzümleri topladıklarını duyuyoruz. Bunlar çok güzel gelişmeler. İnşallah bu sene üzümcümüzün yüzü gülecek. İnşallah pamukçumuzun da buğdaycımızın da meyvecilerimizin de yüzü gülsün. Bu arada inşallah afet olmasın. Ama TARSİM diye kuruluşumuz var. Çiftçilerimize buradan sesleniyorum. Tarım sigortanızı mutlaka yaptırın. 1 yıllık emeğiniz boşa gitmesin” dedi.
‘Çalışmalar çok iyi gidiyor’

2015 mahsulünü Cindere’den gelen suyla sulayacağız
Kanal yapım çalışmasıyla ilgili de bilgi veren Yüksel “Cindere Barajı’ndan Pamukkale ve Sarayköy Ovası’na gelen kanal çalışması çok iyi gidiyor. DSİ’den bilgi aldım. Birinci kanal bin 200 kilometre civarında. Bunun 300 kilometrelik bir bölümü kaldı. İkinci kanal 2 bin 300 kilometre. Buda oldukça uzun ama, şansımız bu tünelin olduğu bölümün inşaatı çok kolay ilerliyor. Toprak yapısı tünel açmaya müsait olduğundan dolayı da bu tünelin çok kısa sürede biteceği müjdesini aldık. Bunlar için ayarlanan süre 2014 yılının son aylarıydı. Yani bu durumda 2015 dönemi mahsulünü Cindere Barajı’ndan gelen suyla sulayacağız. Bu noktada sulama birliklerimizin yaşamış olduğu sıkıntılara son verilecek. Bu zamanlar sıkıntılı geçebilir, ama arkasında çok güzel günler var” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı