REKLAMI GEÇ

Çiftçiler, Tarım Bakanı ile görüşecek

Çiftçiler, Tarım Bakanı ile görüşecek

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, önümüzdeki günlerde Tarım Bakanı Mehdi Eker ile görüşeceklerini, Eker’in çiftçinin sorunlarına çare bulmaması durumunda, bir dizi eylemi hayata geçireceklerini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 22 Aralık 2008 Pazartesi, 01:00

Denizli Ziraat Odasının Koordinatörlüğünde düzenlenen Denizli Ziraat Odaları aylık İl Koordinasyon Kurulu, Akköy Ziraat Odası’nın ev sahipliğinde toplandı. Toplantıya; Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, Buldan Ziraat Odası Başkanı Muammer Al, Çivril Ziraat Odası Başkanı Mehmet Özkul, Kale Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kuzulu, Baklan Ziraat Odası Başkanı İlyas Dereli, Tavas Ziraat Odası Başkanı Hurşen Söylemez, Çal Ziraat Odası Başkanı İsmail Koçal, Bekilli Ziraat Odası Başkanı Fahrettin Dede, Akköy Ziraat Odası Başkanı Ahmet Sivaslıoğlu, Güney Ziraat Odası Başkanı Nafiz Bozcaoğlu, Sarayköy Ziraat Odası Başkanı Ali Gümen, Çameli Ziraat Odası Başkanı Ahmet Tuncer, Bozkurt Ziraat Odası Başkanı Ceyhan Kulatay, Acıpayam Ziraat Odası Başkanı Ömer Deniz, Beyağaç Ziraat Odası Başkanı Sezai Pütün, Çardak Ziraat Odası Başkanı Cemal Baş ve Honaz Ziraat Odası Başkanı Turgut Devecioğlu katıldı.

< ?XML:NAMESPACE PREFIX = O />

Çiftçinin, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’na olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılması veya ertelenmesi konusunda Çal Ziraat Odası tarafından başlatılan imza kampanyasının da ele alındığı toplantıda konuşan Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, “Çiftçinin yaşadığı sıkıntı sadece Çal ilçesi ile sınırlı değil, çiftçi son yılların en zor dönemini yaşıyor. Başta, mazot, gübre ve ilaç olmak üzere girdi fiyatlarındaki artış dayanılmaz boyutlara ulaştı” dedi.

Çiftçilerin, Tarım Kredi Kooperatifleri ve Ziraat Bankası’na olan kredi borçlarının yeniden yapılandırılmasını isteyen Gemici, “Hükümetin açıkladığı pakette tarımın T’si bile yok. Paket, sadece sanayi ve ticaret sektörüne yönelik. Sonuç olarak biz de üreten kesimiz. Çiftçilerimizin Ziraat Bankası, Tarım Kredi Kooperatifleri ve özel bankalara olan tarımsal kredi borçlarının faizsiz olarak 3 yıl süre ile ertelenmesi ve KOBİ’ler gibi sıfır faizli yeni kredi kullanabilme imkanı sağlanması, önemli ihtiyaç haline gelmiştir’ dedi.

Akköy bölgesinde çiftçinin yüzde 90’ının hububata yöneldiği belirten Gemici, “Akköy’de bugün 50 traktör kanuni takip nedeniyle yedi emin depolarında bekliyor. Akköy çiftçisinin yüzde 90’ı hububata yönelmiş durumda. Gübre bayileri, son dönemlerde gübre satışlarının yüzde 50 oranında azaldığını söylüyor. Neden? Çünkü çiftçi gübre alamaz hale geldi” diye konuştu.

Gemici, çiftçilerin dayanacak gücünün kalmadığını da belirterek, “Önümüzdeki günlerde ilimizde tüm Ziraat Odası Başkanları ile birlikte,  Türkiye Ziraat Odaları Birliği aracılığı ile Tarım Bakanı Mehdi Eker’den randevu alarak sorunlarımızı aktaracağız. Tarım Bakanı da sorunlarımıza çare olmazsa, önce Denizli’de imza kampanyası başta olmak üzere hazırlayacağımız eylem takvimini bir bir uygulamaya koyacağız” diye konuştu. 

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı