REKLAMI GEÇ

ÇİFTÇİLERDEN MAZOT İNDİRİMİ İÇİN KAMPANYA

ÇİFTÇİLERDEN MAZOT İNDİRİMİ İÇİN KAMPANYA

Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu (ÇİFTÇİ-SEN), mazotta ÖTV’nin kaldırılması için imza kampanyası başlattı.

/ DENİZLİHABER / 16 Aralık 2010 Perşembe, 17:40

Denizli- ÇİFTÇİ-SEN Genel Başkanı Abdullah Aysu, kampanya öncesinde yaptığı basın açıklamasında, Türkiye’de tarım yapmanın gün geçtikçe zorlaştığını, küçük ve orta ölçekli çiftçiler için tarım yapmanın imkansız hale geldiğini söyledi.

Çiftçiye verilen desteğin yetersiz olduğunu ileri süren Aysu, şöyle konuştu, ”Binbir çileyle ürettiğimiz ürünlerimizde kullandığımız üretim girdileri olan mazot, tohum, gübre, ilaç, kredi faizleri, su ve elektriğin fiyatı sürekli artıyor. Ürün fiyatı ise yerinde sayıyor. Bir yandan şirketler üretim girdilerine zam yapıyor diğer yandan hükümet üretim girdilerine yüksek oranlı ÖTV ve KDV vergileri uyguluyor. Bir kısmımız banka kredilerinin borç, icra kıskacında can çekişiyor. Onları gören bazı meslektaşlarımız üretime devam etmekten çekiniyor. Toprakları işleten çiftçi sayısı her geçen gün azalıyor”

Lüks tüketim malları için konulan ÖTV’nin, çiftçilerin üretim için kullandığı mazotta da uygulandığını ifade eden Aysu, şunları belirtti, ”Biz çiftçiler mazotun tarımsal üretimde kullanılmasını hükümetler gibi tüketim olarak görmüyoruz. Çünkü mazot ile üretim yaparız. Üretebilmemiz için mazotun zorunlu olduğunu düşünüyoruz. Üretime devam edebilmek için kullanmak zorunda olduğumuz mazota uygulanan ÖTV’nin kaldırılmasını talep ediyoruz. Tüm Türkiye’de Çiftçi Sendikaları Konfederasyonu olarak mazotta ÖTV’nin kaldırılması için bir imza kampanyası başlatma kararı aldık”

Basın açıklamasının ardından mazottan ÖTV’nin kaldırılması için Denizli Delikliçınar Meydanı’nda imza kampanyası başlatıldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı