REKLAMI GEÇ

Çiftçiye düşük faizli kredi

Çiftçiye düşük faizli kredi

AKP Denizli Milletvekili Mithat Ekici, çiftçilere kredi müjdesi verdi. Ekici, Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma doğrultusunda, çiftçilere geçen yıl verilen tarım hibe kredilerinin bu yıl da verileceğini ve geçen yıla göre faiz oranlarının daha düşük olacağını söyledi.

/ DENİZLİHABER / 9 Şubat 2010 Salı, 17:51

AKP Denizli Milletvekili Dr. Mithat Ekici, sanayinin yanında tarımın da desteklenmesi gerektiğini söyleyerek, bu yıl çiftçilere geçen yıllara göre faiz oranları daha düşük kredilerin verileceği müjdesini verdi. Ziraat Bankası ile yapılan anlaşma doğrultusunda, bu yıl daha düşük faizli kredilerin verileceğini belirten Ekici, “Ülkemiz, sanayinin yanında bir tarım ülkesi de aynı zamandı. Bunun için tarım ve hayvancılık de desteklenmeli. Milli gelirdeki tarım ve hayvancılık payın yükseltilmeli ve tarım ürünleri ihracatın artırılmalı. Bu hedefe ulaşabilmek için çiftçimiz hibe ve düşük faizli kredi ile desteklenmelidir. Bunun için Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerince, çiftçilerimizin finansman ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla, geçen yıla oranla daha düşük faizle, çiftçiye yatırım ve işletme kredisi vereceğiz” dedi.

Ekici, “Çiftçilerimiz, yüzde 50, 60 ve 100 faiz indirimi ile üç kategoride kredi alabilecektir. Sübvansiyon sayesinde, çiftçinin tarımsal faaliyetlerinde ve hayvancılıkta yüzde 5.2 ile yüzde 9.75 arasında, sulamada ise yüzde 0 faizle kredi alabilecektir” dedi.

Ekici, “Ülkemizde hayvancılık tarımın yanında biraz geri kalmıştır. Bugün Hollanda, küçük bir ülke olmasına rağmen, büyük baş hayvancılıkta söz sahibidir. Sunulan sübvansiyonlu krediler; et ve yumurta tavukçuluğu, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılığı, organik tarım, örtü altı tarımı ve sulama sistemlerinin yaygınlaşmasında büyük katkı sağlayacaktır. Sübvansiyonlu kredilerin süresi ve miktarı da artırılmıştır. İşletme kredileri, 18 aydan 24 aya çıkarılmıştır. Eskiden yatırım kredileri 5 yıllığına verilirken, şimdi 7 yıllığına verilecektir. Kredi miktarını da artırdık. Krediler, hayvansal üretim ve kontrollü örtü altı tarımında azami 7 milyon 500 bin TL; iyi tarım uygulamaları, organik tarım, tohum, fide, fidan üretimi kullanımı, Ar-Ge, su ürünleri yetiştiriciliği, büyükbaş ve küçükbaş hayvan besiciliği, tavukçuluk, tarımsal sulama, tarımsal aletler, tıpta kullanılan bitki yetiştiriciliği konularında azami 1 milyon 500 bin TL olup; diğer işletme ve yatırım kredilerinde ise azami 500 bin TL’ye kadar kredi açılabilecektir. Çiftçilerimizin bu kredileri bilinçli ve yerinde kullanarak bol ürün elde etmeleri ve bol kazanç sağlayarak, ülke ekonomisine katkı sağlamaları tek arzumuzdur. Gelin hep beraber ülkemizi tarım ve hayvancılıkta ilerletelim. Dünyada söz sahibi olalım, istihdam yaratalım ve kaliteli ürünler yetiştirelim” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı