REKLAMI GEÇ

Denizli çiftçisinin yüzü güldü

Denizli çiftçisinin yüzü güldü

Denizli Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, İl genelinde 90 bin hektar alanda buğday, 50 bin hektar alanda ise arpa ekiminin yapıldığını belirterek, “TMO buğday kilogram fiyatını 72 kuruş olarak açıkladı. Çiftçilerimiz teşvik ve primlerle arpa ve buğdaydan para kazanacak” dedi.

/ DENİZLİHABER / 9 Temmuz 2013 Salı, 13:02

Denizli’de hububat hasadının yüzde 90’ı tamamlandı. İl genelinde 90 bin hektar alanda buğday, 50 bin alanda ise arpa ekiminin açıklandığını belirten Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici, verim aralığının kıraç alanlarda dekar başına 350-390 kilogram, sulak alanlarda ise 700 kilogram olduğunu söyledi.

Gemici “Kıraç alanlarda ekmeklik yarı sert buğdayda üretimimiz dekar başına 400 kilogramdan aşağıya düşmüyordu. Ancak nisan mayıs aylarında esen samyeli rüzgarı buğday ve arpanın çiçeklenme döneminde zarar görmesine neden oldu. Bu zararda verim kaybı olarak karşımıza çıktı. Sulak alanlarda ise bu rakam ortalama olarak 600 kilogramı buluyor. İyi yerlerde 700 kilogram verim alınan bölgelerimiz var” dedi.

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO)’nun 1. kalite ekmeklik buğdayın kilogram fiyatını 72 kuruş olarak açıkladığını söyleyen Gemici, “Bu rakam çiftçilere kesintilerle birlikte 68 kuruş olarak ödenecek. Çiftçilerimiz teşviklerle ve primlerle arpa ve buğdaydan para kazanacaklar” diye konuştu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı