REKLAMI GEÇ

Organik kekik üretimi başladı

Organik kekik üretimi başladı

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Bitkisel Üretim Genel Müdürlüğü’nde Organik Tarım Projeleri Genel Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Kezban Özkan, Çal İlçesi Kabalar Köyü’nde yürütülen “Organik Kekik Üretimi Projesi” çalışmalarını inceledi.

/ DENİZLİHABER / 27 Temmuz 2013 Cumartesi, 17:24

Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, organik kekik üretimine başladı.

İnceleme gezi çalışmasına, Proje İl Koordinatörü Ziraat Yüksek Mühendisi Süleyman KaragüL, Ziraat Mühendisi Baha Yanarca, Ziraat Yüksek Mühendisi Mehvail Nacaroğlu, Çal GTH İlçe Müdürü Aydoğan Gürcan, Proje yürütücüsü Ziraat Mühendisi Mehmet Akgül, Ziraat Mühendisi Ali Yaman katıldı.

Itri ve Tıbbi Bitkilerde organik tarımın çok önemli bir yere sahip olduğunu söyleyen Özkan projenin ilk yılı olmasına rağmen yapılan çalışmaların çok iyi yürütüldüğünü ve başarılı olacağı konusunda hiçbir kuşkusunun kalmadığını ifade etti. Tarla kekikçiliği açısından dünyada ve Türkiye’de önemli bir yere sahip olan Denizli’nin Organik Kekik Üretimi ile bundan sonra adından söz ettireceğini belirterek bu konuda da markalaşmaya gidilmesi gerektiği konusunda vurgu yaptı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı