REKLAMI GEÇ

Süt kalitesi yükseltilecek

Süt kalitesi yükseltilecek

Hay-Koop Denizli Birliği, küçük aile işletmelerinde üretilen sütün kalitesini artırmaya yönelik iyileştirme proje başlattı

/ DENİZLİHABER / 31 Temmuz 2013 Çarşamba, 13:38

Hay-Koop Denizli Birliği önderliğinde gerçekleştirilen bir proje özellikle küçük aile işletmelerini hedef alıyor. Günlük 1200 ton sütün üretildiği Denizli’de bu üretimin önemli bir bölümün küçük aile işletmeleri yükleniyor.

Hay-Koop Denizli Birlik Başkanı Mehmet Varol, “Bu işletmelerde sağılan sütler, toplama tanklarında bir araya getirilerek soğutuluyor. Sağım ile toplama tanklarına aktarım arasındaki süre içinde ise somatik hücre ve bakteri miktarı artarak sütün kalitesini etkiliyor. Sağım ile soğutma arasındaki zaman farkını ortadan kaldırmayı amaçlayan proje, sağım noktasında soğutma esasına dayanıyor. Projeye göre küçük aile işletmelerine kurulacak ekipman ile kalitenin artması sağlanacak. Ekipman masrafını ise artan fiyat farkı ödeyecek” dedi.

Bu durumun verimliliği de artıracağına işaret eden Varol, üretici ve kooperatif temsilcilerine yönelik brifinginde “Süt bilindiği gibi çok çabuk bakteri üreten bir üründür. Bu nedenle sağım ile soğutma arasında zaman farkı arttıkça sütün kalitesini etkiler. Biz bu kaliteyi korumak için sağımdan hemen sonra soğutmayı içeren bu projeyi geliştirdik” dedi. Varol’un projesi sayesinde Denizli’deki süt üreticilerinin ürünlerinin fiyatlarının da artacağı ve pazarda daha kolay alıcı bulabileceği belirtildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı