REKLAMI GEÇ

“İş adamları tarım ve hayvancılığa yönelmeli”

“İş adamları tarım ve hayvancılığa yönelmeli”

Denizli’nin Acıpayam İlçesi’nde 50 milyon dolara yapılan Ata-Sancak Tarım İşletmesi’ni, ziyaret eden Tarım Bakanı Eker, işadamlarının tarım ve hayvancılığa yönelmesi gerektiğini söyledi.

/ DENİZLİHABER / 11 Mayıs 2009 Pazartesi, 11:15

Tarım ve Köy İşleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, Sancak ve Ata Holding grupları tarafından, yüzde 50 ortaklıkla kurulan, Denizli’nin Acıpayam İlçesi’ndeki Ata-Sancak Acıpayam Tarım İşletmesi’ni ziyaret etti. Devletten 30 yıllığına kiralanan ve 50 milyon dolar yatırımla, Avrupa’nın en büyük damızlık ve süt sığırcılığı işletmesi olan tesislerde, dünya standartlarının üzerinde günlük ortalama 80 ton süt elde ediliyor.

< ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Tesisle ilgili bilgi alan Bakan Eker, 4 yıl önce özelleştirilen bu işletmede gördüklerinden büyük mutluluk duyduğunu belirtti. İşadamlarının artık tarım ve hayvancılığa yönelmesi gerektiğini belirten Bakan Eker, böyle tesislerin Türkiye’de çoğalması gerektiğini belirtti. Eker, “Biz tarım ve hayvancılığı geliştirmek için sanayi ve ticarette tecrübeli insanların, sermaye sahiplerinin, sahip oldukları bilgi ve teknolojiyle birlikte, hem pazarlama hem de rekabet bilgileriyle tarım ve hayvancılık sektörüne girmesini istedik ve bu yolda da büyük adımlar attık. Ata-Sancak da bunun en güzel örneklerinden biri oldu” dedi.

Ata-Sancak Acıpayam Tarım İşletmeleri’nde üretilen sütün dünya standartlarının bile üzerinde olduğuna dikkat çeken Bakan Eker, bu tür işletme sayısının çoğalmasının Türkiye’nin geleceğine yönelik yatırımlar olacağını söyledi.

Hedef Alliance Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak ise doğru yatırıma imza atmanın gururunu yaşadıklarını kaydetti. Yaptıkları tesisin 6 yıl içerisinde geri dönüşümünü sağlayacağını belirten Sancak, “Biz buraya 50 milyon dolar yatırım yaptık ve 5-6 yılda bu yatırımın geri dönüşümü sağlanacak. Kriz ortamını da düşünürsek, evrensel ölçekte çok verimli ve iyi bir yatırım. Diğer yatırımcılara da tarım ve hayvancılığa yönelmelerini tavsiye ederim” dedi.

Bakan Eker’e, 24 bin dekar arazide kurulan ve 130 personelin çalıştığı Ata Sancak Acıpayam Tarım İşletmesi’ni ziyareti sırasında, Hedef Alliance Yönetim Kurulu Başkanı Ethem Sancak, Yönetim Kurulu Üyesi Haydar Sancak, Ata Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kurdoğlu ve TİGEM Genel Müdürü Halis Bilden eşlik etti. 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı