REKLAMI GEÇ

Mera Yönetimi Modeli anlatıldı

Mera Yönetimi Modeli anlatıldı

Uluslararası Mera ve Havza Yönetimini Geliştirme Projesi Tanıtım Toplantısı, Pamukkale’de yapıldı. Toplantıda, Mera Yönetim Modeli anlatıldı.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2009 Cuma, 00:00

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı TÜGEM (Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü) ile TİKA (Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı) arasındaki işbirliği kapsamında, 2006 ve 2008 yıllarında olmak üzere, Mera Kanunu ile getirilen ülkesel mera yönetim modelini tanıtmak, bu konuda işbirliği imkanları yaratmak ve geliştirmek amacıyla, uluslararası düzeyde düzenlenen iki eğitim toplantısının ardından, üçüncü toplantıda Denizli’de yapıldı.

Her ikisi de Erzurum’da yapılan toplantılarda, Türkiye’deki mera mevzuatı, merada altyapı çalışması, yem bitkileri üretim tekniği, mera ve hayvan ıslahı teknolojisi, meradan geçen hayvan hastalıkları, ülkelerdeki sorunların ve uygulamaların paylaşılması, havza planlaması, mera ıslah ve kalitesi ile hayvansal üretim ilişkisi, mera vejetasyon etüt yöntemi ve mera kalite derecesinin belirlenmesi konularında eğitim verilmişti. Erzurum’daki toplantılarda, Mera Yönetim Modeli’nin benimsenmesi için daha kapsamlı projeler uygulanmasına karar verildi.

Pamukkale’de yapılan, ‘Uluslararası mera ve havza yönetimini geliştirme’ projesinin tanıtıldığı toplantıda, uygulanabilecek muhtemel projeler ve işbirliği imkanları ile karşılıklı katkıların hangi konularda olabileceği tartışıldı. Toplantıya, Arnavutluk, Bosna Hersek, Kosova, Karadağ, Makedonya ve Sırbistan’dan 17 temsilci katıldı. Ayrıca 30 Türk temsilci de toplantıda yer aldı.

Denizli Tarım İl Müdürü Yusuf Gülsever, Denizli’de yapılan mera ıslah çalışmaları ve tarımsal potansiyel hakkında bilgiler sundu. Denizli Belediye Başkan Vekili Mahmut Güngör, önemli bir toplantının Denizli’de yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve Denizli içme suyu sorununun çözümüne yönelik çalışmalardan bahsetti. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim ve Geliştirme Genel Müdürlüğü Genel Müdürü Ali Karaca, Bakanlığın meralarla ilgili çalışmaları hakkında bilgi verdi. Türkiye İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı’ndan Tarımsal Projeler Koordinatörü Dr. Mahmut Çevik, Kurumu’nun birçok ülkede gerçekleştirdiği eğitim, tarım, sağlık, idari yönetim vb. konulardaki çalışmaları hakkında açıklamalarda bulundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı