REKLAMI GEÇ

PAÜ’de süt konuşuluyor

PAÜ’de süt konuşuluyor

PAÜ’de düzenlenen ‘Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu’nda konuşan Rektör Fazıl Necdet Ardıç, “Denizli’de tarım ve hayvancılık alanında büyük potansiyel var. Hazırladığımız projelerle, Denizli’nin tarım ve hayvancılık potansiyeline destek veriyoruz” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2009 Perşembe, 14:47

Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Fazıl Necdet Ardıç, Denizli’nin tarım ve hayvancılık alanında büyük bir potansiyeli bulunduğunu ifade ederek, hazırladıkları projelerle bu potansiyelin ortaya çıkmasına destek verdiklerini söyledi.

 < ?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Pamukkale Süt ve Süt Ürünleri Sempozyumu’nun açılışında konuşan Ardıç, üniversitenin 28 bin öğrencisi, 1400 akademisyeniyle orta büyüklüğü geçmiş bir üniversite olduğunu söyledi. Rektör Ardıç, üniversite bünyesinde, Ziraat Fakültesi gibi birimler açarak, zaten fazla olan Ziraat Fakültesi sayısına bir yenisini eklemekten ziyade, tarım ve hayvancılıkta projeler üretip, ya da hazırlanan projelere destek verip, Denizli’nin tarım ve hayvancılık potansiyelinin ortaya çıkarılmasına katkı yaptıklarını ifade etti. Ardıç, “Özel projelerde Denizli’deki tarım ve hayvancılık potansiyeline destek veriyoruz. Acıpayam’da özel hayvancılık projesi uyguluyoruz. Yine, Bekilli’de üzüm üretimi ve şarapçılık üzerine proje yürütüyoruz. Denizli Ticaret Odası ile birlikte, Avrupa Birliği projesi olarak hibrit tohumu üretimi ile ilgili bir proje geliştirdik. Bununla ilgili bir merkez kurma çalışması devam ediyor” dedi.

 

Sempozyumun Eşbaşkanı ve PAÜ Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Aydın Yapar, Dünya Süt Günü dolayısıyla böyle bir sempozyumun düzenlendiğini söyleyerek, bilim adamlarını bir araya getirip, süt teknolojileri alanındaki son gelişmeleri tartışmayı hedeflediklerini kaydetti. Yarın sona erecek sempozyuma, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden bilim adamları ve öğrenciler katılıyor.

 

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı