REKLAMI GEÇ

Süt Şampiyonlar liginde 5 Denizlili

Süt Şampiyonlar liginde 5 Denizlili

AB’nin kabul ettiği normlar dikkate alınarak kontrollü, sağlıklı ve hijyenik süt üretimi yaptığı Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından onaylanan 12 firmadan 5’i Denizli’den. Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle, onaylı 5 işletmeye teşekkür plaketi verildi.

/ DENİZLİHABER / 17 Nisan 2013 Çarşamba, 14:39

Tekstil kenti Denizli, süt üretiminin de merkezi konumunda. AB standartlarında süt üretimi yaptığını belgeleyen, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığından onaylı Türkiye genelinde 12 firmadan 5’i Denizlili. Onaylı Süt İşletmeleri, teşekkür plaketi ile onurlandırıldı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’nde düzenlenen törene Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Genel Meclisi Genel Sekreteri Adem Oklu, Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Sezgin Kutlu, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve süt çiftliği sahipleri katıldı.

Tören öncesinde Denizli Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Sezgin Kutlu, Ari işletmelerin, Tüberküloz ve Brusella hastalığı yönünden temiz ve türkvet veri tabanına kayıtlı kontrollü işletmeler olduğunu söyledi. Onaylı Süt Çiftliğinin ise Ari İşletme şartlarına haiz olmak kaydıyla işletmede üretilen sütlerin bakteri sayısı somatik hücre sayıları ve kimyasal kalıntılar yönünden AB standartlarında süt üreten çiftlikler olduğunu vurgulayan Kutlu, “Onaylı süt çiftlikleri AB’nin kabul ettiği normlar dikkate alınarak çiftlikteki hayvanın beslenmesinden, üretime her türlü kaydının tutulduğu, süt işleme tesisine kadar kontrollü, sağlıklı ve hijyenik olarak üretiminin belgelendirildiği çiftliklerdir. Denizli’de her geçen gün süt ve süt ürünleri anlamında daha iyiye gidiyoruz. İlerleyen yıllarda daha fazla firmamız Avrupa’ya süt ihracatı yapabilecektir” dedi.

12 FİRMADAN 5’İ DENİZLİLİ
Vali Abdülkadir Demir ise sanayi ve turizmden sonra hayvancılıkta da önemli başarılar gerçekleştirildiğini ve bu başarıda teşviklerin önemine dikkat çekti. Demir “Denizli son zamanlarda tarım ve hayvancılıkta önemli başarılar elde ediyor. Yıllarca süren mücadelenin sonucu olarak bu başarılar geliyor. Gelinen nokta çok önemli. Türkiye’de 12 firma onay aldı. Bu firmaların 5’i Denizli’den bu büyük bir gurur. Bakanlığımızdan onay alan firmaları kutluyorum” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AB ülkelerine süt ve süt ürünleri ihracat onayı alan AYNES, Atasancak Süt İşletmesi, Şahinler Hayvancılık, Doğa Tarım ve Hayvancılık, Erdem Aydın Hayvancılık ile Şeyda İnceoğlu Hayvancılılık firma yetkililerine plaket verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı