REKLAMI GEÇ

Tarımda ceviz seferberliği

Tarımda ceviz seferberliği

Denizli genelinde ceviz, badem ve benzeri yemiş ağacı varlığının artırılması amacıyla Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve yetiştiriciler müşterek çalışma başlattı.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 12 Temmuz 2015 Pazar, 12:06

Denizli’de ceviz, badem ve benzeri kuruyemiş üretimini artırılması için yapılacak çalışmaları değerlendirmek üzere gerçekleştirilen toplantıda, Vali Şükrü Kocatepe ilgili kuruluşlardan brifing aldı.

denizli-ceviz-fidani-uretimi-ic
Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na ait Denizli Fidanlık Müdürlüğü’nde ceviz fidanı yetiştirilmesi amacıyla Orman Bölge Müdürlüğü, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ve Denizli Ticaret Borsası işbirliği ile müşterek bir proje hazırlandığını açıklayan Gıda Tarım ve Hayvancılım İl Müdürü Sezgin Kutlu, ilgili bakanlıkların onayının ardından uygulamaya geçileceğini söyledi.

Fidan dikiminin her yıl artığını, artan fidan talebinin karşılanmasında özel sektör ve orman fidanlıklarının yetersiz kaldığını vurgulayan Kutlu, “ Denizli’nin il olarak bu konuda ülkemizde söz sahibi olmasını sağlamak amacıyla ceviz yetiştiriciliğinin azami ölçüde desteklenmesi amaçlanmaktadır” dedi.

Denizli Orman Bölge Müdürlüğü’nün Karahasanlı Mahallesi’nde bulunan Denizli Fidanlık Müdürlüğü’nü ziyaret eden Vali Şükrü Kocatepe çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı