REKLAMI GEÇ

Taze sebze meyve tüketin

Taze sebze meyve tüketin

Meyve ve Sebze Komisyoncular Derneği (DEMESKO), domuz gribi başta olmak üzere hastalıklara karşı meyve ve sebze tüketimini artırmak için başlattığı kampanyaya tüm kamu kurum ve kuruluşları destek verdi. Toptancı Hali’nde bir araya gelen kurumların temsilcileri, Denizlilileri taze sebze ve meyve tüke

/ DENİZLİHABER / 29 Aralık 2009 Salı, 18:13

DEMESKO, taze sebze ve meyve tüketimine dikkat çekmek amacıyla Toptancı Hali’nde basın açıklaması düzenledi. AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, Vali Yardımcısı Nevzat Sinan, DEMESKO Yönetim Kurulu Başkanı Halil Öztürk, Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer, Denizli Devlet Hastanesi Baş Hekimi Ramazan Canural, Servergazi Devlet Hastanesi Başhekimi Gürbüz Akça, Ziraat Odası Başkanı Hamdi Gemici ve DEMESKO üyeleri katıldığı toplantıda misafirlere taze meyve suyu ikram edildi. AKP Milletvekili Mehmet Yüksel, taze sebze meyve tüketimi insan sağlığı açısından önemli olduğunu söyleyerek, “H1N1 domuz gribine karşı etkili önlem taze sebze ve meyve yemektir. İnsanlar bu hastalıktan korunmak ya da kurtulmak için avuç dolusu ilaç tüketmelerine gerek yok” dedi.
DEMESKO Yönetim Kurul Başkanı Halil Öztürk, amaçlarının taze meyve ve sebzenin tüketilmesini yaygınlaştırmak olduğunu söyleyerek, “Son zamanların korkulu hastalığı domuz gribidir. Bundan korunmak için taze sebze ve meyvenin önemi büyüktür. Denizli’de hemen hemen bütün meyveleri görmek mümkündür. Biz taze meyve ve sebze tüketimine dikkat çekmek amacıyla bir araya geldik. Vatandaşlarımız bol bol sebze ve meyve tüketirse çeşitli hastalıklardan da korunmuş olur” dedi.

Denizli Devlet Hastanesi Başhekimi Ramazan Canural sebze ve meyvenin insan vücudunda beyinden cilde, kemiklerden organlara kadar yarar sağladığını söyleyerek, “Taze sebze ve meyve tüketimini dikkat çekmek adına biz de buradayız. Taze sebze ve meyve tüketimi gerçekten önemlidir. Tıp adına çok büyük yararları vardır. Çünkü beyinden cilde vücudun hemen hemen bütün bölümlerine yararlıdır. Buradan tüm Denizlililere çağrıda bulunmak istiyorum. Sağlığınız için daha çok taze sebze meyve tüketin” dedi.
DEMESKO’nun sebze ve meyve tüketimini artırmak için çeşitli etkinliklerde bulunacağı da açıklandı.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı