REKLAMI GEÇ

Veterinerlerden kınama

Veterinerlerden kınama

Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider, Ermenilerden Özür Dileme Kampanyası’nı ve kampanyayı düzenleyenleri kınadığını belirterek, “Bu emperyalist güçlerin ülkemizi bölmeye, halkımızı köle yapmaya yönelik organize çabaların bir plan ve program çerçevesinde yürüttükleri kampanyanın parçasıdır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 24 Aralık 2008 Çarşamba, 01:00

Ermenilerden Özür Dileme Kampanyası, tepki çekmeye devam ediyor. Denizli Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Mehmet Ali Uzakgider yaptığı yazılı açıklamada, son yıllarda Türk toplumunun birlik ve beraberliğine yönelik içeriden ve dışarıdan haince yapılan saldırıların arttığını belirterek, “Bu çevreler, Türk Milleti’nin kültürel kodları olan dili, dini, bayrağı, vatanı ve tarihi üzerinde asılsız tartışmalar çıkararak emperyalist emellerine ulaşmaya çalışmaktadırlar. Çeşitli dayatmalarla karşı karşıya bırakılan milli bünyemizi, parçalamak için geçmişte olduğu gibi günümüzde de art niyetli güçler olanca acımasızlığı ile saldırmaktadırlar” dedi. .

Kampanyayı düzenleyenlerin, hangi amaca ve kime hizmet ettiklerini anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Uzakgider, “Bilmeliler ki, Türklerin binlerce yıllık tarihinde soykırım suçu yoktur. Buna karşılık Türkler tarihin değişik dönemlerinde özellikle 1. Cihan Harbi öncesinden başlamak üzere Kurtuluş Savaşımızı kazanıncaya kadar geçen süreçte Balkanlar’da, Filistin’de, Yemen Çölleri’nde, Kuzey Afrika’da, Kafkaslarda ve Anadolu’da emperyalist güçler ve onların uşakları tarafından katliamlara ve sürgünlere tabi tutulmuşlardır. Hiçbir Türk ailesi yoktur ki o meşum dönemde dedelerinden ve ninelerinden birkaç kişi kaybetmemiş olsun. En son bunu Kıbrıs’ta denemişler 1974 harekâtı ile başarılı olamamışlar fakat Karabağ Hocalı’da Azeri Türklerini topluca katletmeyi başarmışlardır” dedi.

Özür kampanyasının, masum bir hümanist yaklaşım olarak değerlendirilemeyeceğini dile getiren Uzakgider, “Bu emperyalist güçlerin ülkemizi bölmeye, halkımızı köle yapmaya yönelik organize çabaların bir plan ve program çerçevesinde yürüttükleri kampanyanın parçasıdır.Yeten Yemen’den gelen herkese kucak açmış, toprağını, ekmeğini, suyunu paylaşmış, hiç kimseyi dininden etnik kökeninden dolayı sorgulamamış, Yesevice, Yunusca, Mevlanaca sevmiş, hoş görmüş, Büyük Türk Milletine yapılanlar nankörlüktür, hakarettir.

Biz Denizli Veteriner Hekimler Odası olarak bu tür çabaları kınıyoruz” dedi.

                                                                                                                                                                             

                                                                                                                                                                  

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı