REKLAMI GEÇ

ZMO da ‘hayır’ diyor

ZMO da ‘hayır’ diyor

ZMO Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, şube yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, “12 Eylül darbe anayasasına, onun makyajlısı AKP anayasasına da hayır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 27 Ağustos 2010 Cuma, 17:08

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Denizli Şube Başkanı İbrahim Gür, şube yönetim kurulu adına yaptığı açıklamada, referandumda hayır oyu kullanacaklarını açıkladı. Gür, “AKP hükümeti, 12 Eylül 1980’de, ABD’nin bizim çocuklar dediği Kenan Evren ve ekibinin gerçekleştirdiği Amerikancı ve işbirlikçi darbe anayasası ile hesaplamak, daha fazla demokrasi, hak ve özgürlükler getirmek söylemi ile 12 Eylül referandumunda, halkımızın hiçbir öneri, görüş ve beklentilerini almadan, tam bir oldu bitti, ‘ben bilirim’ anlayışı ile kendi hazırladığı anayasa değişikliklerine evet dememizi istiyor” dedi.

“Halkı kandırıyorlar”
AKP’nin söz konusu değişikliklerle, 12 Eylül darbecileri ile hesaplaşacağını ve daha fazla demokrasi getireceğini belirterek, halkı kandırdığını iddia eden ZMO Başkanı Gür, “Evet, AKP’nin halkımıza dahi danışma gereği duymadan 12 Eylül’de gerçekleştirmek istediği bugüne kadar yaptıklarının hesabından kaçmak, bundan sonra da yapacakları adına yargıyı tam olarak ele geçirerek elini güçlendirmek, işbirlikçi antidemokratik baskıcı sivil darbesini gerçekleştirmektir. Ülkemizi baştan sona kendileri açısından dikensiz gül bahçesine çevirmektir” dedi.

Anayasa değişiklik paketinde neler yok?
Gür, hazırlanan anayasa değişiklik paketinde; dokunulmazlıkları ortadan kaldırmak ve halka hesap verme, Siyasi Partiler Yasası’nı değiştirmek parti içi demokrasiyi işletmek, yolsuzlukları önlemek ve yapanları sorgulamak, sendikal hakların genişletilmesi ve grev hakkı ile çalışanların insanca yaşam haklarını koruyup geliştiren maddeler, yargının bağımsızlığı ve demokrasinin tüm kural ve kuralları ile işletilmesi ve genişletilmesi, temel insan hakkı olan sağlık, eğitim ve sosyal güvenliğin etkin ve ücretsiz olarak halkımıza verilmesi, ülkemiz kaynaklarını halkımız adına koruyup, geliştirilmesi ve bu anlamda kullanılması, üreten, kalkınan ve bu anlamda insanın mutluluk ve refahını artırmaya yönelik, bağımsız ve onurlu bir Türkiye yaratmak kaygısı olmadığını söyledi.

‘Hayır’ demeye çağırdı
Gür, “12 Eylül 80 darbesinin devam ve uzantısı olan, AKP’nin anayasasına ‘hayır’ demeye çağırıyorum. Bizler, 12 Eylül 80 darbe anayasasına da bunun makyajlısı olan ve demokrasiyi tüm halkımıza amaç olarak değil de araç olarak gören AKP’nin içi tuzaklarla dolu anayasasına da ‘hayır’ diyoruz. Bizler; 12 Eylül Amerikancı darbe anayasasının değiştirilmesi ve yerine; bağımsız, laik, demokratik ve sosyal hukuk devletinin gerçekleştirilmesi için demokratik katılımla, ülkemiz kaynaklarını insanlarımızın refahı ve mutluluğunu adına harekete geçiren, kalkınan, üreten ve ürettiğini hakça paylaşan hak ve özgürlükler temelinde yeni bir anayasa hazırlanmasını istiyoruz ve mücadelemiz de bunun içindir. Unutmayalım ki eğer 12 Eylül’de AKP’nin sivil dikta anayasasına ‘hayır’ diyemezsek, bundan sonra istesek de AKP’nin tüm yaptıklarına kolay kolay hayır diyemeyeceğiz. Eğer evet dersek, bundan sonra istemesek de hep evet demek zorunda kalacağız” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı