Denizlili sanatçılar bu sergide buluştu
Denizlili sanatçılarının eserlerinden oluşan resim sergisi Cafer Sadık Abalıoğlu (CSA) Vakfı’nda açıldı. Vali Ahmet Altıparmak ve kalabalık bir protokolün katıldığı serginin küratörlüğünü PAÜ Eğitim Fakültesi Sanat Eğitimi Anabilim Dalı eski Başkanı Prof. Dr. Tahsin Hancıoğlu yaptı.
Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 11 Şubat 2017 Cumartesi, 13:39
Denizli’de yaşayan ve Denizli dışına taşınmış pek çok sanatçıdan oluşan ressamlar grubunun resimlerinden oluşan CSA Vakfı Sergisi’nde, 78 sanat eseri yer aldı. Çoğunluğu yağlıboya büyük boy tablolardan oluşan sergi, bu güne kadar açılmış en çok sayıda katılıma sahip sanat sergisi oldu.
Yaşar Tok, Denizlihaber.com’da yayınlanan kültür sanat sayfasında Ali Abalıoğlu ile yaptığı röportajında, kapsamlı bir sergi yapılmasını gündeme getirmiş, bu etkinliğin fikrini ortaya atmıştı.
Sergiye CSA Vakfı’nın eski Abalıoğlu Çırçır Fabrika sahasında yer alan ana binasında düzenlenen sergi salonu ev sahipliği yaptı.
Vakıf yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu sergi ile ilgili görüşlerini açıklarken, Vakfın çalışmalarından gurur duyduğunu, özellikle sanata destek verme konusunda Vakfın bu güne kadar yaptığı çalışmaların önemli bir aşamaya ulaştığını kaydetti.
Abalıoğlu, “Bu güne kadar yaptığımız her şeyi basın olarak sizler yakından takip ettiniz. Buna teşekkür ediyorum. Bizler de gerçekleştirmek istediklerimiz için her zaman yeni hedefler koyduk ve bu hedeflere ulaşmaya çalışıyoruz. Bizi sadece sanat değil, Bilim Vakfımız (Zaferiye Abalıoğlu Vakfı) eliyle de bilimsel çalışmalar konusunda çocuklarımıza ve gençlerimize imkan sunmaya çalışıyoruz. Amacımız onların bilim ve kültürü yüksek düzeyde edinmeleri, geleceğe güçlü be bilinçli bir şekilde hazırlanmaları. Aynı şeyi bu gün burada gerçekleştiriyoruz. Sanatçılarımıza kapılarımızı açtık. Bu ölçüde ilk kez yapıyoruz. Denizli için de bu bir ilk. Umarım devamı gelir” dedi.
Sergide eseri sergilenen sanatçıların önemli bir bölümü Pamukkale Üniversitesi’nde Eğitim Fakültesi Ana Sanat Dalı öğretim üyeleri oldu. Akademisyen kökenli sanatçılar arasında, Denizli’den giden ve Ege Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sanat Eğitimi Bölümü’nü kuran Prof. Dr. Merih Tekin Bender de yer aldı. Ayrıca Denizli Güzel Sanatlar Lisesi Resim Bölümü öğretmenlerinin resim çalışmaları sergide yer buldu.
Denizli’de yaşayan ve serbest sanat çalışan Yılmaz Kahraman, Celal Günaydın, Kemal Yenidede, Mehmet Selçuk, Ömür Eke gibi önemli sanatçılar da resimlerini sergiledi.
Geniş bir mekanda ve iki bölüm halinde hazırlanan serginin birinci salonu, güncel sergiye katılan sanatçıların eserlerine ayrıldı. Çoğunluğu özel olarak hazırlanmış, sanatçıların son dönem eserlerinden oluşan, büyük boy, ağırlıklı olarak yağlıboya tablolara yer verildi.
İkinci salonda ise 2012 ve 2015 yıllarında Avrupa Topluluğu projesi olarak gerçekleşen, ulusal ve uluslararası sanat platformlarının koloni çalışmalarından seçilen örnek eserler sanatseverlere sunuldu. CSA Vakfı Denizli Sanatçıları resim sergisi bir ay boyunca açık kalacak.
CSA Vakfı kurulduğu günden bu güne pek çok sanat projesine imza attı. Genellikle Vakfın gönüllüleri tarafından katkı sağlanarak yapılan etkinlikler, sergileme dışında yarışmalar, sanat eğitim programları ve uluslararası projeler olarak gerçekleşti. Uzun yıllar Denizli sanatçılarının sıkıntısını çektiği ortak sergi mekanı imkanını sağladı. Sümer Mahallesi’nde yer alan eski Abalıoğlu Çırçır Fabrikası’nı sanat merkezine dönüştürdü ve burayı sanatçılar için hem sergileme, hem çalışma atölyeleri olarak kullanıma hazırladı.