REKLAMI GEÇ

Denizli Lisesi’nde Keşkek Günü

Denizli Lisesi’nde Keşkek Günü

Denizli Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Geliştirme Destekleme Derneği, Denizli Lisesi’nde ‘Keşkek Günü’ düzenledi.

/ DENİZLİHABER / 16 Mart 2010 Salı, 08:44

Keşkek Günü’ne Vali Yavuz Erkmen, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, İl Genel Meclisi Başkanı Halil Pekdemir, Denizli Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Geliştirme Destekleme Derneği ve DTO Başkanı Necdet Özer, Denizli Ticaret Borsası Başkanı İbrahim Tefenlili, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, çeşitli okullarda görev yapan öğretmenler ve öğrenciler ile veliler.

Keşkek Günü dolayısıyla düzenlenen törende konuşan Dernek Başkanı Necdet Özer, “Denizli Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Geliştirme Destekleme Derneği, 2008’in Mart ayında kuruldu. Bugün burada toplanmamızın nedeni ne Keşkek yemek ne de Keşkek yedirmek. Eğitime katkı sağlamak amacıyla bu etkinliği düzenliyoruz” dedi.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin desteğiyle sanayi ve ticaret alanında faaliyet gösteren iş dünyasının bu dernek çatısı altında toplandığını sözlerine ekleyen Özer, “Amacımız eğitim için hep beraber bir şeyler yapmaktır. Denizli’nin eğitim alanındaki başarısını biliyoruz. Hedefimiz bu çıtayı birlikte yükseltmektir. Bu nedenle derneği kurduk. Bu organizasyondaki amacımız ise çocuklarımıza eğitim alanında yardımda bulunmak ve eğitim camiasını desteklemektir. Emeği geçen başta Sayın Valimiz ve Belediye Başkanımız olmak üzere herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de derneğin bu faaliyetlerinden dolayı dernek yöneticileri ve üyelerine teşekkür ederek, “İnşallah bu faaliyetlerin sonunda dernek amacına uygun destek elde eder. Dernek yönetimine başarılar diliyorum. Derneğin tüm faaliyetlerinde yer alan kurum ve kuruluşlara da desteklerinden dolayı tebrik ediyorum” dedi.

Vali Yavuz Erkmen, dernek yönetimini ve ona destek olan herkesi kutlayarak, “Önemli olan burada bir vesileyle birlikte olmak ve elde edilecek geliri eğitim alanında kullanabilmektir. Bu işler gönül işidir. İnsan fedakarlık yaparak kendi zamanından ayırarak bunu toplum için kullanıyor. Bu doğrultuda yapılan çalışmalar her zaman takdir görmektedir ve biz de bunları takdir ediyoruz. İlimizde eğitim hizmetleri olarak hakikaten gelinen nokta çok iyi noktadadır. Bakıyoruz velilerimiz, öğretmen arkadaşlarımız, okul öncesi eğitimden başlayarak yüksek öğretime kadar çocukların üzerinde büyük bir ilgi gösteriyorlar ve destek gösteriyorlar. Bunun sonucunda da sınav sonuçları açıklandığı zaman Denizli hep ön sıralarda yer alıyor. Bir kez daha huzurlarınızda herkese teşekkür etmek istiyorum. Tabi bir taraftan Milli Eğitim olarak, bir taraftan İl Özel İdaresi olarak, bir taraftan da Belediye olarak eğitime öğretime çok büyük destekler veriliyor. Bir taraftan fiziki destek artırılmaya çalışıyor, bir taraftan öğrencilerin çeşitli sorunlarını giderici çalışmalar yapılıyor” dedi.

Vali Erkmen, her şeyin devletten beklenmemesi gerektiğini, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların eğitime destek vermeleriyle sorunların daha çabuk çözüleceğinin ifade ederek, “Bu anlamda Denizli diğer illere örnek konumdadır. Son 2 yılda, hayırseverlerden neredeyse 22 milyon lira destek aldık. Tabi bu küçümsenmeyecek bir rakamdır. Ancak biz bu rakamın daha da artmasını istiyoruz. Tabi eğitime verilen destekler, okul yapmayla sınırlı olmamalıdır. Tabi ki gücü yeten okul yapacaktır. Ama bunun yanında herkes gücü oranında kimi destek yapar, kimi okulun bir malzeme ihtiyacını karşılar. Eğitime verilen desteğin küçüğü büyüğü olmaz. Herkes bütçesi oranında destek verirse çok iyi olur. Herhangi bir maddi katkı yapamayacak olan kişilerin ise veli olarak okula gelip müdür ve öğretmen arkadaşlarımıza bir merhaba demesi onların halini hatırını sorması bu bile bir destektir. Biz Denizli’de bu güzel ortamın devamı diliyoruz. Bizimle aynı düşünceyi paylaşan deneğimize ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Sizlere de bu derneğe verdiğiniz destekten dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Daha sonra tüm katılımcılara Keşkek ikram edildi. Ardından da Namık Kemal İlköğretim Okulu 5/C sınıfı öğrencileri, yöresel kıyafetlerle hak oyunları gösterilerini sundu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı