REKLAMI GEÇ

İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulü kutlandı

İstiklal Marşı’nın kabulünün 89. yıldönümü, Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen törenle kutlandı. Törende, İstiklal Marşı’nın yazarı Mehmet Akif Ersoy da anıldı.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2010 Cuma, 17:30

Halk Eğitim Merkezi’nde düzenlenen törene, Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin, Vali Yardımcısı Abdullah Acar, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Şamil Çınar, İl Emniyet Müdürü Atilla Çınar, Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Yaşar Saniye Gemici Lisesi tarafından hazırlanan programda, Mehmet Akif Ersoy’un hayatı anlatılarak, şiirler okundu ve İstiklal Marşı’nın kabulü tiyatro gösterisi ile sergilendi.

Törende açılış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Mehmet Akif Ersoy’un örnek alınacak bir insan olduğunu söyleyerek, Ersoy’un edebiyatın gerçek bir temsilcisi olduğunu ve İstiklal Marşı’nın derin anlamlar ifade etmesi nedeniyle yeryüzünde diğer milli marşlardan üstün olduğunu ifade etti.

Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci de, İstiklal Marşı’nın çok kutsal olduğunu söyleyerek, Milli Şair Mehmet Akif Ersoy’un İstiklal Marşı’nı yazarken herhangi bir karşılık beklemeden yazdığını, İstiklal Marşı’nın sözlerinin yaşanan destansı olaylar sonucu ortaya çıktığını belirtti.

Vali Vekili Halil İbrahim Ertekin ise, İstiklal Marşı’nın, milli mücadelenin bir özeti olduğunu, bizlere bundan sonra düşen görevin, birlik ve beraberlik içinde milli birliğimizi korumak ve kültürel değerlerimize sahip çıkmak olduğunu söyledi.

Konuşmaların ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen, İlköğretim Öğrencileri Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda birinci olan, Üçler İlköğretim Okulu Öğrencisi Gizem Türk tarafından İstiklal Marşı okundu. Daha sonra, PAÜ Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ali Ünal, günün anlam ve önemini belirten konuşmasını yaptı. Sonrasında, Yaşar Saniye Gemici Lisesi Öğretmenlerinden Mehmet Baysal, Mehmet Akif Ersoy’dan şiir okudu. Programda yine Yaşar Saniye Gemici Lisesi öğrencileri tarafından İstiklal Marşı’nın kabulünü anlatan skeç oynandı ve öğrenciler tarafından oratoryo sergilendi. Programın sonunda ise İlköğretim Öğrencileri Arası İstiklal Marşı Okuma Yarışması’nda birinci olan Gizem Türk, ikinci olan Ayşenur Çoban ve üçüncü olan Merve Gönüldeş ile ortaöğretim öğrencileri arasında düzenlenen kompozisyon yarışmasında birinci olan Emine Marifet, ikinci olan Gamze Kurt ile üçüncü olan Rabia Özdemir’e protokol üyeleri tarafından ödülleri verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı