REKLAMI GEÇ

Yöresel kıyafetli defile büyük ilgi gördü

Yöresel kıyafetli defile büyük ilgi gördü

8 Mart Dünya Kadınlar Günü çeşitli etkinliklerle kutlanıyor. Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi de etkinlikler kapsamında hafta boyunca çeşitli programlar düzenliyor.

/ DENİZLİHABER / 12 Mart 2010 Cuma, 17:27

Polisevi’nde gerçekleştirilen ve yöresel kıyafetlerle meclis üyesi kadınların podyuma çıktığı defile, izleyenlerden büyük beğeni aldı. Etkinliğe, Denizli Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Başkan Yardımcısı Şamil Çınar’ın eşi Zeliyha Çınar, Kadın Meclisi Başkanı Ayşe Gökşin ve çok sayıda davetli katıldı.

Denizli Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi Aile Düzeni Koruma ve Kültürümüzü Yaşatma Grubu’nun hazırladığı programda, Belediye Konservatuvarı Sanatçıları Yeşim Dağlı ve Hakan Eyiden birbirinden güzel eserleri kadınlar için seslendirdi.

Ardından, ‘Ninenin sandığından çıkan kıyafetler’ adı verilen defile yer aldı. Defilede, Denizli’nin ilçelerine ait yöresel kıyafetler, Kadın Meclisi üyelerinin üzerlerinde beğeniye sunuldu. Kadınlar, düğün, nişan gibi programlarda giyilen geleneksel kıyafetleri, ünlü mankenlere taş çıkarırcasına başarıyla sergiledi.

Bu arada, temsili bir de kına gecesi yapıldı. Kadın Meclisi üyelerinden seçilen bir kadın, gelin olurken diğer kadınlar etrafında dönerek kına gecesini canlandırdı. Başkan Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci de, temsili olarak gelinin eline kına yaktı. Yaklaşık 3 saat süren programla, hem eski kültürü yaşatma adına yok olmaya yüz tutmuş kıyafetler sergilendi hem de kadınlar gönüllerince eğlendi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı