REKLAMI GEÇ

MHP’den KOBİ’lere makine ve teçhizat desteği

MHP’den KOBİ’lere makine ve teçhizat desteği

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim gezilerini İkinci Sanayi Sitesi’nde sürdürürken, küçük ve orta ölçekli işletmelerin makine, teçhizat ve donanım yatırımlarından KDV alınmayacağını açıkladılar.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 20 Ekim 2015 Salı, 14:44

 

MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan ve milletvekili adayı Cafer Birtürk, seçim gezileri kapsamında İkinci Sanayi Sitesi’ni ziyaret etti. İşyerlerine giden, esnafla sohbet eden, onların istek ve sorunlarını dinleyen Ayhan ile Birtürk, MHP seçim beyannamesinde yer alan küçük ve orta ölçekli işletmelere yönelik destekleri de anlattılar. Satır başları ile o destekler şöyle

-Büyüme, istihdam ve ihracat kapasiteleri yüksek olan sektörlerde katma değeri yüksek ürünlerin üretimine ağırlık verilecektir. İthalat bağımlılığını azaltacak ve yerli imkânları harekete geçirecek sanayi yatırımları desteklenecektir.

201020152_cafer_yazi_arasi

-Ar-Ge ve inovasyon kültürünün yerleştirilmesi, ara malı üretiminin Türkiye’de yapılması desteklenecektir. Teknolojik değeri yüksek ürün ve hizmetlerin üretilmesine ağırlık verilecektir

-Sektörlere yönelik politika uygulamalarında temel öncelikler uzay ve havacılık, elektronik, ilaç, tıbbi cihazlar gibi alanlara yönelik Ar-Ge desteklerinin artırılması, kapsamlı, stratejik ve etkin destek mekanizmalarının geliştirilmesi olacaktır.

-Savunma ve havacılık, makine imalat, kimya, elektronik sanayileri ve yazılım sektörlerinde atılım yapılacaktır.

-Yüksek teknolojili, yüksek katma değer ve istihdam sağlayan yatırım projelerine yüzde 100’e kadar yatırım indirimi verilecek, sigorta pirimi işveren payı belirli oran ve süreyle devlet tarafından karşılanacaktır.

-Sanayinin kullandığı girdilerin fiyatlarını yükselten fon ve benzeri kesintiler kaldırılacaktır.

-Tekstil ve hazır giyim sektörüne önem verilecek, mevcut sermaye stoğunun daha verimli kullanılması ve katma değeri yüksek üretime dönüştürülmesi temin edilecektir.

-İmalat sanayinde rekabet gücünün artırılması amacıyla, sanayide kullanılan tarımsal ürün bazlı girdilerin yeterli kalite, miktar ve standartta temini yönünde politikalar izlenecektir.

-Yeni nitelikli endüstri bölgeleri oluşturulacak, mevcut bölgelerin ise etkin kullanımı sağlanacaktır. Yatırımcıyı cezbedecek şekilde altyapısı tamamlanacaktır. Mevcut OSB’lerimizdeki başarı ve etkinlikleri geliştirici kapsamlı planlar ve programlar biran önce uygulamaya konulacaktır. OSB’lerin yatırım cazibe merkezine, istihdam, üretim ve ihracat üssüne dönüştürülmesi için yeni teşvik sistemi uygulamaya konulacak ve OSB’lerde yapılacak yatırımlarda pozitif ayrımcılık gözetilecektir.

-KOBİ’lerin Ar-Ge, yenilik ve ihracat yapabilme kapasiteleri geliştirilerek uluslararası rekabet güçleri artırılacaktır. KOBİ’lerin markalaşmaları, kurumsallaşmaları ve yenilikçi iş modelleri geliştirmeleri sağlanacaktır.

-Geleneksel ve teknolojik ağırlıklı sektörlerde rekabet gücü yüksek sektör ve bölgelerin desteklenmesi için “kümelenme” yaklaşımı çerçevesinde sanayi ve hizmet sektörleri yeniden tasarlanacaktır.

-KOBİ’lerin yenileme amacıyla yapacakları makine-teçhizat ve donanım yatırımlarından KDV alınmayacak, KOSGEB kaynaklarından faizsiz olarak yararlanmaları sağlanacaktır.

-Mikro işletmelerin finansmana erişimini artırmak üzere, esnaf kefaletleri mekanizması iyileştirilecek, mikro kredi, mikro sigorta ve mikro finansal kiralama gibi enstrümanlar geliştirilecektir.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı