REKLAMI GEÇ

MHP’li Birtürk tarım projelerini anlattı

MHP’li Birtürk tarım projelerini anlattı

MHP Denizli Milletvekili Adayı Cafer Birtürk, vatandaşla kucaklaşmalarını sürdürüyor. İncilipınar Pazarı’nı ziyaret eden Birtürk, esnaflar ve vatandaşlar ile sohbet etti, sorunlarını dinledi, partisinin çözüm önerilerini sundu. Birtürk, vatandaşlardan 1 Kasım seçimlerinde destek istedi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 28 Ekim 2015 Çarşamba, 14:09

MHP Denizli Milletvekili Adayı Cafer Birtürk, seçime günler kala temposunu daha da artırdı. Her gün farklı bir bölgede halkla buluşan Birtürk’ün son adresi İncilipınar Pazaryeri oldu.

Esnaf ve vatandaşların sıcak ilgisiyle karşılaşan Cafer Birtürk, yaşanan sorunları dinledi, çözüm önerilerini sundu. Son 13 yıldır uygulanan yanlış politikalar nedeniyle tarımın bitme noktasına geldiğini ifade eden Birtürk, MHP’nin tarım programlarıyla ortaya çıkan hasarın kısa süre içinde telafisinin sağlanacağını söyledi.

ARAZİ KULLANIMI GENİŞLETİLECEK
Birtürk, “Tarımda aile işletmeciliği verimli bir yapıya kavuşturularak, modern işletmeciliğe dönüşüm sağlanacak, bu amaçla işletmelerin birleşmeleri teşvik edilecek ve çiftçilerimizin toplumsal refah ve çağdaş hayat şartlarından hak ettikleri payı almaları temin edilecek. Mayınlı araziler mayından arındırılarak tarımsal amaçlı kullanılmak üzere yoksul çiftçilerin kullanımına tahsis edilecek. Tarımsal ürün ve gıda kaçakçılığı önlenecek, gıda güvenliği ve güvenilirliği çağdaş normlara ulaştırılacak, tüketicinin korunması ve bilinçlendirilmesi sağlanacak” dedi.

cafer_birturk_incilipınar_icc

ÇİFTÇİMİZ PAZARLAMADA DA DESTEKLENECEK
Çiftçilerin yalnızca üretimde değil, pazarlamada da destekleneceğini belirten Birtürk, “Üreticilerin ürün ve bölge bazında örgütlenerek, üretimden pazarlamaya kadar olan her safhada güçlü bir konum elde etmelerine imkan sağlamak amacıyla “Üretici Birlikleri” etkin hale getirilecek. Ülkemiz şartlarına uygun yüksek verim ve kalitede tohum, fidan üretimi ve geliştirilmesi desteklenecek, dış bağımlılığa son verilecek. Çiftçilerin desteklenmesi amacıyla mazot, gübre, ilaç, tohum, yem ve fide gibi temel tarımsal girdilerin üzerindeki ÖTV ve KDV kaldırılacak, mazot 1 Lira 75 kuruş olacak. Sulamada ve tarım işletmelerinde kullanılan elektrikten KDV alınmayacak, çiftçilerimizin ucuz elektrik kullanmaları sağlanacak. Ülkemiz için stratejik öneme sahip buğday, mısır, pamuk, soya, ayçiçeği, çeltik, fındık, incir, üzüm, kayısı, zeytin, yerfıstığı ve enerji bitkileri gibi ürünlerimiz için özel destekleme programları geliştirilecek ve bu ürünlere fiyat garantisi verilecek” diye konuştu.

cafer_birturk_incilipınar_ic

HAYVAN KAÇAKÇILIĞI ÖNLENECEK
Canlı hayvan kaçakçılığının önleneceğini, et ve sütte garanti fiyat uygulamasına geçileceğini dile getiren Birtürk, “Çiftçimizin yerli ve kaliteli tohum çeşitlerine ulaşması sağlanacak, bu amaçla sertifikalık tohum desteği artırılacak, tohum üretiminde Ar-Ge için verilen destek yükseltilecek, tohum üretim ve genetik araştırmalar merkezleri kurulacak. 2/B sorunu “villa” ile “yayla evi” sahipliğini birbirinden ayıran adil ve hakkaniyetli bir yöntemle çözülecek, büyük kent merkezlerinde ve sahillerde rant dağıtma yolu olarak kullanılmasına izin verilmeyecek, özellikle orman köylüsünün mağduriyetleri giderilecek” dedi.

cafer_birturk_incilipınar_iccc

ESNAFLAR KORUNACAK
MHP’nin esnaflara ilişkin de çok önemli projelerinin olduğunu belirten MHP Denizli Milletvekili Adayı Cafer Birtürk, ilk olarak AVM yasası olarak anılan düzenlemenin tümüyle yenileceğini söyledi.

Birtürk, “Yeni işyeri açan ve istihdam yaratan esnaf ve sanatkâra beş yıl süreyle gelir vergisi muafiyeti getirilecek, kendi adlarına ödedikleri sigorta primlerinin yarısı beş yıl süreyle devlet tarafından karşılanacak. Esnaf ve sanatkârların gelirlerinin vergilendirilmesinde asgari geçim indirimi uygulaması başlatılacak. Geçimini tek araçla temin eden şoför esnafının mevcut aracını yenilemek amacıyla alacağı yeni ticari araçtan KDV ve ÖTV alınmayacak. Akaryakıt kaçakçılığı önlenecek, buradan elde edilecek gelir yük ve yolcu taşımacılığı yapan esnafımıza vergisiz akaryakıt temini için kullanılacak. Şoför, minibüsçü, servisçi ve nakliyeci esnafının taşımacılık yapabilmesi için zorunlu olan yetki belgeleriyle ilgili uygulamalar ve ücretlendirmeler, yapılacak yeni düzenlemelerle şoför esnafına yük olmaktan çıkarılacak. Esnaf ve sanatkârlarımızın hastalık ve ayakta tedavi süresinde geçici iş göremezlik ödeneği alabilmeleri konusunda düzenleme yapılacak. Esnaf ve sanatkârımızın emekli aylığından sosyal güvenlik destek primi (SGDP) kesilmesi uygulaması kaldırılacak” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı