REKLAMI GEÇ

2011’in bizden aldıkları

2011’in bizden aldıkları

Denizli, 2011’de önemli isimlerini son yolculuğuna uğurladı. İşte Denizlihaber.com’un hazırladığı 2011 panoraması…

/ DENİZLİHABER / 28 Aralık 2011 Çarşamba, 08:30

Acısıyla tatlısıyla bir yıl daha geride kalıyor. 2011 Denizli için hareketli olduğu kadar acı olaylara da sahne oldu. Denizli birçok önemli ismini toprağa verdi. İşte ay ay kaybettiğimiz önemli isimler;

ESKİ SENATÖR ATMACA, VEFAT ETTİ
Denizli eski Milletvekili ve Cumhuriyet Senatosu Denizli Üyesi Hüseyin Atmaca, 26 Ocak 2011 tarihinde vefat etti. Denizli eski Milletvekili ve Cumhuriyet Senatosu Denizli Üyesi Hüseyin Atmaca, 25 Ocak Salı günü vefat etti. 16. ve 22. Dönem Denizli Milletvekili Atmaca için, TBMM Şeref Kapısı merdivenleri önünde cenaze töreni yapıldı. Törene, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin de katıldı. 1919’da, Denizli’nin Çal ilçesine bağlı İsabey kasabasında doğan Hüseyin Atmaca, ilkokul ve ortaokulu Çal’da okuduktan sonra, Kızılçullu Köy Enstitüsü’nü bitirdi. Atmaca, daha sonra Ankara Hasanoğlan Yüksek Köy Enstitüsü’nde eğitim gördü. Buradan mezun olduktan sonra bir süre Yazar Sabahattin Eyüboğlu’na asistanlık yapan Hüseyin Atmaca, daha sonra İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü yaptı. Köy enstitülü çıkışlılardan, milli eğitim müdürlüğüne ilk atananlardan ve ilk parlamenter seçilenler arasında yer alan Hüseyin Atmaca, 1966-1980 yılları arasında, Cumhuriyet Senatosu’nda görev yapmıştı. Atmaca’nın ‘Bir Köy Çocuğunun Serüveni / Köy Enstitüsünden Parlamentoya’ isimli bir de kitabı bulunuyor. 1966 ve 1975 yıllarında yapılan senato seçimlerinde seçilen Hüseyin Atmaca, evli ve 2 çocuk babasıydı.

PEKMEZ KRALI YAŞAMINI YİTİRDİ
Bekilli’de günlük 10 ton pekmez üreten ve ‘Türkiye’nin pekmez kralı’ olarak anılan 60 yaşındaki Nebi Gürel tedavi gördüğü İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde 28 Ocak 2011 tarihinde yaşamını yitirdi. Denizli’nin Bekilli ilçesinde günde 10 ton pekmez üreten ve Gözelim Gıda’nın sahibi olan Nebi Gürel, vefat etti. Türkiye’nin pekmez kralı olarak anılan 60 yaşındaki Nebi Gürel, tedavi gördüğü İzmir Ege Üniversitesi Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Bekilli’de, 3 bin 500 metrekare kapalı alana sahip ‘Gözelim’ ismini verdiği pekmez fabrikasında kullandığı makineleri de kendi imal eden Gürel, tamamen hijyenik bir ortamda el değmeden pekmez üretiyordu. El değmeden, ateş yüzü görmeden, günde ürettiği 10 ton pekmezi toptancılar aracılığı ile 81 ile gönderen Gürel’in ani vefatı yakınlarını üzdü. Gözelim Gıda’nın faaliyetlerine devam edeceğini ifade eden Nebi Gürel’in oğlu, Gözelim Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürel, babalarının tüm projelerini hayata geçireceklerini söyledi. Gürel’in cenazesi, dün ikindi namazının ardından kılınan cenaze namazından sonra, Bekilli İlçe Mezarlığı’nda toprağa verildi. Türkiye’nin pekmezini üretmeye devam edeceklerini, yeni ürünlerle gıda sektöründe babalarının izinden ayrılmadan daha da büyüyeceklerini belirten Mustafa Gürel, “Babamın ani vefatı hepimizi çok üzdü. Uzaktan yakından cenazeye katılan, bize baş sağılığı dileyen tüm müşteri ve dostlarımıza şükranlarımızı sunuyoruz. Gürel Ailesi olarak, babamızın bize emaneti olan tesislerimizi daha da büyüteceğiz. Kaliteli ve temiz üretimden vazgeçmeden çalışacağız. Babamızın hayata geçirmeyi hedeflediği tüm projeleri onun adına biz gerçekleştireceğiz. Ondan öğrendiğimiz ticari ahlakla, daha çok üretip daha çok satacağız. Gözelim Gıda’nın şanına uygun gıda çeşitleriyle pazar ağımızı genişleteceğiz” dedi.

GIR YUSUF DEDE’Yİ KAYBETTİK
Acıpayam’a bağlı Karaismailler köyünde, kendi icadı olan müzik aleti “kabak kemanesi” ile tanınan ve sevdikleri tarafından “Gır Yusuf Dede” lakabı verilen Yusuf Kızıl (81) 5 Mart 2011 tarihinde hayatını kaybetti. Alınan bilgiye göre, köyde yaşayan ve icat ettiği kabak kemanesi ile tanınan Yusuf Kızıl, yaşamını yitirdi. Kızıl’ın cenazesi, Karaismailler köyünde toprağa verildi. Motosiklet teli, su kabağı ve sincap derisi kullanarak yaptığı kabak kemanesiyle çalıp söylediği şarkılarla ünlenen “Gır Yusuf Dede” lakabıyla ünlenen Yusuf Kızıl yöre halkı başta olmak üzere herkesin sevgilisiydi. Gır Yusuf Dede’nin, motosiklet fren teli, su kabağı ve sincap derisinden yaptığı kabak kemaneyle yazıp söylediği türküler sanal alemde tıklanma rekorları kırmıştı.

GENÇ FUTBOLCU ERHAN ÜZDÜ
Denizli Belediyespor’da forma giyen Erhan Kayar 15 Mart 2011 tarihinde Balıkesir’den Denizli’ye dönerken Manisa’nın Salihli İlçesi yakınlarında geçirdiği trafik kazasında hayatını kaybetti. Balıkesir Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu Bölümü son sınıf öğrencisi olan 26 yaşındaki Erhan Kayar, pazartesi günü sınavlarına girdikten sonra, Salı günü Denizli’ye dönmek için yola çıktı. Kayar, 10 EK 355 plakalı özel aracıyla, Salihli-Gölmarmara arasında, karşı yoldan gelen Ömer Küçük’ün kullandığı 42 ART 10 plakalı tırla, hatalı sollama yapması nedeniyle çarpıştı. Yaralı olarak Salihli Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Erhan Kayar’ın hastanede yaşamını yitirdiği öğrenildi. 1995 doğumlu olan Erhan Kayar, Denizli Belediyespor ile devre arasında 1.5 yıllık sözleşme imzalamıştı. Denizli Belediyespor’a Torbalıspor’dan transfer edilen Kayar, 2012 Mayıs’a kadar sözleşmeli olarak Denizli Belediyespor’da kalacaktı.

YENİCEKENT ESKİ BELEDİYE BAŞKANI YILDIZ HAYATINI KAYBETTİ
Buldan’a bağlı Yenicekent Beldesi’nin iki dönem belediye başkanlığını yapan 61 yaşındaki Mehmet Yıldız, 22 Mart 2011 tarihinde evinde av tüfeği ile intihar etti. ANAP’tan 1994 ve 1999 seçimlerinde başkan seçilerek belde de iki dönem görev yapan, 2004 seçimlerinde AKP, 2009 seçimlerinde ise CHP’den başkan adayı olan, şimdilerde ise çiftçilik yaptığı öğrenilen Yıldız’ın son dönemlerde maddi sıkıntı çektiği öğrenildi. Cumhuriyet Mahallesi’ndeki evinin alt katındaki depoda, av tüfeği ile çenesinin altından vurulmuş halde bulunan Mehmet Yıldız’ın cesedi, Sarayköy Devlet Hastanesi’ne otopsi için götürüldü.

SALDANLI AİLESİ’NİN ACISI BÜYÜK
AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Saldanlı’nın kayınpederi Mustafa Baltalı, 11 Nisan 2011 tarihinde 79 yaşında yaşamını yitirdi. Mehmetçik Mahallesi’ndeki evinde kalp yetmezliği nedeniyle hayatını kaybeden üç çocuk 8 torun sahibi Mustafa Baltalı için öğle namazının ardından Ulu Cami’de cenaze namazı kılındı. AYDEM Yönetim Kurulu Başkanı Ceyhun Saldanlı, Ulu Caminin bahçesinde taziyeleri kabul etti. Saldanlı, “Rahmetli kayınpederim, daha önceki tarihlerde de bir iki ameliyat geçirmişti. Dün aksam saatlerinde de kalp yetmezliği nedeniyle evinde hayatını kaybetti. Çok iyi ve değerli bir insandı, nur içinde yatsın, mekânı cennet olsun” diye konuştu. Mustafa Baltalı’nın cenazesi Asri Mezarlık’da sevenlerinin gözyaşları arasında toprağa verildi.

GÜNDÜZ BABABALIM’I KAYBETTİK
Türkiye’nin yolcu taşımacılığındaki markalarından Pamukkale Turizm’in Yönetim Kurulu Başkanı Ali Gündüz Bababalım, 6 Mayıs 2011 tarihinde kansere yenik düştü. 65 yaşındaki Bababalım, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Bababalım için Yeni Cami’de cenaze töreni düzenledi.

BİR YIL SONRA AYNI GÜN AYNI ACI
Geçen yıl 17 Mayıs’ta eşi Neşegül Yüksel’i kaybeden ve yol arkadaşını 18 Mayıs’ta toprağa veren Milletvekili Mehmet Yüksel, bir yıl sonra 17 Mayıs’ta kayınvalidesi Düriye Yaylalı’nın ölüm haberiyle sarsıldı. Yaylalı, son yolculuğuna, kızının toprağa verildiği gün, yani 18 Mayıs’ta uğurlandı. 17 Mayıs 2010 tarihinde eşi Neşegül Yüksel’i kaybeden Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, bir yıl sonra yine aynı tarih olan 17 Mayıs’ta Parkinson rahatsızlığı sebebiyle bir süredir Denizli Devlet Hastanesi’nde tedavi gören kayınvalidesi Düriye Yaylalı’yı da kaybetmenin üzüntüsünü yaşadı. Dün hayatını kaybeden üç çocuk annesi Düriye Yaylalı için bugün öğle namazını müteakiben Ulu Cami’de cenaze namazı kılındı. Cenaze namazı öncesi cami avlusunda taziyeleri kabul eden AKP Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, cenaze namazının ardından kayınvalidesinin tabutunu bir süre taşıdı. Düriye Yaylalı cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi.

VAROL’LARIN ACI GÜNÜ
İhlas Haber Ajansı Denizli Temsilcisi Altay Varol’un babası, Denizli Gazeteciler Cemiyeti (DGC) Başkanı Önder Varol’un amcası 72 yaşındaki Necdet Varol 12 Haziran 2011 tarihinde hayatını kaybetti. İki yıldır kanser tedavisi gören 2 çocuk babası Merhum Necdet Varol, Honaz Hisar camiinde kılınan cenaze namazının ardından ilçe mezarlığında toprağa verildi. Merhumun cenaze namazına Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu, DGC yönetim kurulu üyeleri, gazeteciler, ailesi, yakınları ve vatandaşlar katıldı.

EFSANE AMİGO SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI
Denizlispor’un ilk amigosuydu. Yeşil siyahlıların 2. Ligte başladığı serüveninde uzun yıllarını tribünde, son yıllarını ise Denizli Huzurevi’nde geçirdi Amigo Saim. 8 aydır sürdürdüğü gırtlak kanseriyle mücadelesine yenik düştü. Saim Külçeler’in cenazesi öğle namazına müteakip Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi. Ulu Camide düzenlenen cenaze törenine, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, Nihat Zeybekci, Sosyal Hizmetler İl Müdürü Ahmet Altın, Denizlispor Kulüp Başkanı Salih Amiroğlu, eski başkanlardan Mehmet Özsoy, Selami Urhan, Denizlispor taraftarları ve ailesi katıldı.

DENİZLİSPOR ESKİ AMİGOSU GÖZYAŞLARI İÇİNDE TOPRAĞA VERİLDİ
29 Haziran 2011 tarihinde silahlı saldırıya uğrayarak hayatını kaybeden Denizlispor eski amigolarından Mehmet Çetin, Servergazi Camisi’nde kılınan cenaze namazından sonra Servergazi Mezarlığı’nda toprağa verildi. Çetin’in tabutuna Denizlispor forması ve bayrağı bırakıldı. Mehmet Çetin’in yakınları ile çok sayıda Denizlispor taraftarı gözyaşlarına boğuldu. Cenaze törenine Denizli Eski Milletvekillerinden Ali Rıza Ertemur, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizlispor eski başkanlarından Mustafa Baysal ve eski yöneticiler, Eskişehirsporlu futbolcu Bülent Ertuğrul ve Denizlispor’da geçmiş yıllarda forma giyen bazı futbolcular ve taraftarlar katıldı.

MHP’Lİ VEKİL AYHAN’IN ACI GÜNÜ
MHP Genel Başkan Yardımcısı Emin Haluk Ayhan’ın denizde kalp krizi geçirerek boğulan amcası İsmet Ayhan, 12 Temmuz 2011 tarihinde toprağa verildi. İsmet Ayhan, Ulu Cami’de kılınan cenaze namazının ardından Asri Mezarlık’ta toprağa verildi. İş Bankası’ndan emekli olan İsmet Ayhan’ın Ulu Cami’de öğle namazını takiben kılınan cenaze namazına yeğeni MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Denizli Milletvekili Emin Haluk Ayhan, MHP İl Başkanı Zafer Kaplan, Merkez İlçe Başkanı Fırat Dağdeviren, partililer, çocukları, ailesi ve yakınları katıldı. Amcasının vefatı nedeniyle çok üzgün olduğu gözlenen Emin Haluk Ayhan taziyeleri kabul etti.

DENİZLİ’NİN SEVİLEN ESKİ VALİ YARDIMCISI HAYATINI KAYBETTİ
Bir dönem Denizli Valiliği’nde, vali yardımcısı olarak görev yapan İsmet Akyol, 18 Temmuz 2011 tarihinde Ankara’da hayatını kaybetti. Edirne Vali Yardımcısı 57 yaşındaki İsmet Akyol, yüksek tansiyon nedeniyle 2 ay önce Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’nde yoğun bakıma alınmıştı. Akyol, ailesinin isteğiyle sevk edildiği Ankara Gülhane Askeri Tıp Akademisi Hastanesi’nde önceki gün yaşamını yitirdi. Akyol, 2009 yılında Edirne’ye vali yardımcısı olarak atanmıştı. Akyol, evli ve 2 çocuk babasıydı.

SÜLLER’DE GÖZYAŞLARI EMNİYET AMİRİ GÜZEL İÇİN AKTI
19 Temmuz 2011 tarihinde Erzincan’da, devrilen İran plakalı yolcu otobüsünde ölen dört yolcudan biri olan Emniyet Amiri Aydın Güzel’in (34) cenazesi, memleketi Çal’a bağlı Süller beldesinde gözyaşları içinde toprağa verildi. Süller Beldesi Musalla Mevkisi’nde, Güzel için cenaze töreni düzenlendi. Törene, Çal Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, AKP Denizli Milletvekili Bilal Uçar, Denizli Emniyet Müdürü Atilla Çınar, AKP İl Başkanı Avni Örki, Güzel’in meslektaşları ve yakınları katıldı. Cenazede Güzel’in eşi Mulayım Güzel’in (30), “Keşke seni yalnız bırakmasaydım, beni affet. Ben sensiz nasıl yaşarım. Affet beni Aydın’ım. Yavrularım babasız kaldı” diye ağıt yakıp, ağlaması yürekleri dağladı. Kılınan cenaze namazının ardından, Güzel’in bir süre omuzlarda taşınan Türk bayrağına sarılı cenazesi, belde mezarlığında, gözyaşları içinde toprağa verildi.

KAHRAMAN POLİS KAHRAMANCA ÖLDÜ
Denizli’de yaklaşık 9 yıldır görev yaptığı süre içerisinde birçok operasyona imza atarak, herkesin sevgisini kazanan Çevik Kuvvet Şube Müdürü Hakan Bülbül (42), 30 Temmuz 2011 tarihinde denizde eşini kurtardıktan sonra dalgalara kapılarak yaşamını yitirdi. Olayın duyulmasının ardından Denizli Emniyet Müdürlüğü’nde görevli mesai arkadaşları hastaneye akın etti. Bülbül’ün yakınlarına taziyede bulunan polisler gözyaşlarına boğuldu. Bülbül’ün cenazesi Aydın Emniyet Müdürlüğü’nde düzenlenecek törenin ardından toprağa verildi.

HAYIRSEVER İŞADAMI HAYATINI KAYBETTİ
Denizli’nin tanınmış işadamlarından tekstilci, hayırsever Durmuş Ali Çoban 27 Ağustos 2011 tarihinde hayatını kaybetti. Solunum yetmezliği dolayısıyla tedavi altına alınan Denizli’nin tanınmış tekstilcilerinden Durmuş Ali Çoban 85 yaşında hayata veda etti. Babadağ’ın Hisar Köyü’nde 12 yaşındayken at sırtında ham bez satarak hayata atılan, ekmek parası için eğitimini ilkokulda noktalamak zorunda kalan 4 çocuk sahibi tekstilci 77 yaşındaki Çoban’ın vefatı Denizli’de büyük üzüntü yarattı. CHP’nin milletvekilleri adaylarından Av.Kazım Arslan’ın da kayınpederi olan Durmuş Ali Çoban için Ulu Camii’nde cenaze töreni düzenlendi. Öğle Namazının ardından kılınan Cenaze Namazına AKP Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, CHP Eski Milletvekili Ali Rıza Ertemur, il Başkanı Himmet Yavaş, Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven ve çok sayıda vatandaş katıldı. Durmuş Ali Çoban kılınan Cenaze namazının ardından Asri Mezarlıkta toprağa verildi.

ZOLAN’IN ACI GÜNÜ
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan için acı gün. Zolan, annesi Hacı Ümmühan Zolan’ı 6 Ekim 2011 tarihinde kaybetti. Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan’ın annesi Hacı Ümmühan Zolan, yaşamını yitirdi. Bir süredir tedavi gördüğü bildirilen Hacı Ümmühan Zolan, Pamukkale Üniversitesi Kalp Merkezi’nde kısa süre önce bir kalbinden operasyon geçirmişti. Operasyondan bu yana yoğun bakımda tutulan Hacı Ümmühan Zolan, yaşam mücadelesini kaybetti. 71 yaşındaki 2 çocuk annesi Ümmühan Zolan’ın cenazesi memleketi Tavas’ın Garipköy Kasabası’nda öğle namazına müteakip toprağa verildi.

YAZICIOĞLU’NUN EŞİ VEFAT ETTİ
Recep Yazıcıoğlu’nun, Ankara’da bir süredir hastanede tedavi gören eşi Meryem 21 Ekim 2011 tarihinde yaşam mücadelesini kaybetti. Denizli eski Valisi Recep Yazıcıoğlu’nun eşi Meryem Yazıcıoğlu, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Dolaşım bozukluğu nedeniyle kaldırıldığı Özel TDV 29 Mayıs Hastanesi yoğun bakım servisinde yatan Yazıcıoğlu, akşam saatlerinde yaşamını yitirdi. Meryem Yazıcıoğlu’nun cenazesinin, yarın Aydın’ın Söke ilçesinde eşi merhum vali Recep Yazıcıoğlu’nun yanında toprağa verileceği öğrenildi. Recep Yazıcıoğlu’nun kardeşi Prof. Dr. Mustafa Said Yazıcıoğlu, Meryem Yazıcıoğlu’nun 11 gündür yaşam mücadelesi verdiğini belirterek, ”Hastanede bulunduğumuz süre içinde doktorlar yeniden sağlığına kavuşabilmesi için ellerinden geleni yaptı. Yoğun şekilde çaba harcadılar. Hepsine müteşekkiriz. Ama ne yazık ki bugün Meryem Hanım’ı kaybettik. Her zaman çok özlediğini ifade ettiği eşinin yanına gitti. Orada mutlu ve huzur içinde olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

USTA GAZETECİ ACAR’I KAYBETTİK
Gazeteci Sedat Acar’ı kaybettik. Denizli medyasının önemli isimlerinden Acar, bir süredir PAÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde tedavi görüyordu. Denizli’de uzun yıllar Milliyet Gazetesi’nin büro şefi olarak görev yapan Osman Sedat Acar bir süredir tedavi gördüğü Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’nde 23 Aralık 2011 tarihinde hayatını kaybetti. Acar,memleketi Karabük’ün Safranbolu ilçesinde toprağa verildi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı