REKLAMI GEÇ

Afetzede çiftçinin borçları erteleniyor

Afetzede çiftçinin borçları erteleniyor

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, 2016 yılında doğal afetlere maruz kalan çiftçilere dönük borç ertelemesi yapılacağını söyledi.

Haber Merkezi / DENİZLİHABER / 9 Ağustos 2016 Salı, 16:03

AK Parti Denizli Milletvekili Şahin Tin, kredi ödemelerinde zorluk çeken kooperatif ortaklarının kredi borçlarının yeniden yapılandırılacağını ve afete maruz kalan üreticilerinde Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarının bir yıl süreyle erteleneceğini söyledi.

Konuyla ilgili bilgi veren Milletvekili Tin, “Tarım sektöründeki üreticilerimiz hava koşulları nedeniyle ciddi sıkıntılara maruz kalmaktalar. Afet sonucu yaşanan mağduriyetlerin hafifletilebilmesi ve üreticilerimize kolaylık sağlamak adına AK Parti olarak hükümetimiz önemli bir adım atıyor. Tarımsal Kooperatiflerin bakanlığa olan kredi borçları yapılandırılıyor. Kooperatif ortaklarının 640 Milyon TL değerindeki borcu yapılandırılıyor. 5 yıllık taksit imkânı getiriliyor ve üreticilerin hasat dönemleri dikkate alınarak vade süresi olan 5 yıl boyunca faiz alınmadan taksit ödemesi yılda bir defa yapılacak. Ayrıca kooperatiflerin kendi üyelerinden alacakları borçlar da bu kapsamda yapılandırılacaktır” dedi.

sahin-tin-afetzede-ciftci-borclari-1

ÜRETİCİLERE BÜYÜK KOLAYLIK
Denizli genelinde 2016 yılında 18 ilçede meydana gelen don, dolu, kuraklık ve aşırı sıcak nedeniyle 19 bin 670 çiftçi ailesinin 299 bin 395 dekar meyve, bağ, tütün ve hububat alanında %10 ile 80 arasında zarar gördüğünün tespit edildiğini anlatan Tin, “Bu bağlamda Denizli genelinde meydana afetlerinden etkilenen üreticilerimizin Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan borçlarını hükümetimizin aldığı karar gereği bir yıl süreyle erteliyoruz. AK Parti olarak çiftçilerimizin yanında olmaya ve zor zamanında üreticilerimize destek olmaya ve kolaylıklar sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Üreticilerin mağduriyetinin giderilmesi için Tarım sigortalarının etkinliğini daha da artıracaklarını ifade eden Tin, TARSİM’in de daha etkin çalışır hale getirileceğini kaydetti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı