REKLAMI GEÇ

Örki ‘Çelenk protestosu yanlış’

Örki ‘Çelenk protestosu yanlış’

AK Parti İl Başkanı Avni Örki, yazılı açıklama yaparak “Atatürk Anıtına çelenk koymayı protesto aracına dönüştürmek, halkın katılımıyla gerçekleşen törenlere sırf protesto etmek amacıyla katılmamak büyük bir yanlıştır” dedi.

/ DENİZLİHABER / 21 Mayıs 2012 Pazartesi, 16:49

Ak Partili Örki, yaptığı yazılı açıklamada, Ak Parti döneminde bayramların mahiyetine uygun olarak kutlanmaya başlandığını söyledi. Muhalefet partilerinin bayramlar üzerinden siyaset yapma alışkanlığına düçar olduğunu ileri sürdü.

Örki, açıklamasında “Bu zihniyet Bayram kutlamalarına halkın sahip çıkışını hazmedememektedir. Şimdiye kadar bayram kutlamasını Atatürk Anıtı’na çelenk koymaktan, tank tüfek seyretmekten ve çocukların geçit töreninden ibaret görenler bu bayramlara büyük haksızlık yapmıştır” dedi.

Gençlerin ve çocukların törenlere hazırlanırken, vakit kaybettiğini de savunan Örki, “Üstelik bu hazırlıklar askeri düzeni en iyi şekilde yansıtma hazırlıklarından öteye gitmemiştir. Artık bu hazırlıklardan ziyade bayramların kutlanmasına zaman ayrılacak ve bayramlarımız hak ettiği coşku ve katılımla kutlanacaktır. Yani bayramlar hem izleyenler hem de bayrama katılan çocuklarımız için Bayram havasında ve tadında geçecektir” diye konuştu.

AK Parti İl Başkanı Avni Örki açıklamasının devamında “Bayram kutlamalarının normalleşmesi bu kesimi oldukça rahatsız etmiştir. Atatürk Anıtı’na çelenk koymayı protesto aracına dönüştürmek, tertiplenmiş ve halkın katılımıyla gerçekleşen törenlere sırf protesto etmek amacıyla katılmamak büyük bir yanlıştır. Kaldı ki ‘protesto etmek için katılmıyoruz’ diyenler şimdiye kadar ilimizde düzenlenen birçok resmi programa zaten katılmamıştır” dedi.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı