REKLAMI GEÇ

“Büyükşehir Denizli’nin rüyasıdır”

“Büyükşehir Denizli’nin rüyasıdır”

Denizli’de Ak Parti İl Başkanı Avni Örki, kentin Büyükşehir olmasının onlarca yılın rüyası olduğunu ileri sürerek, 68 belde belediyesinin yetkilerinin Valiliğe devredilmesini eleştiren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’e isim vermeden tepki gösterdi.

/ DENİZLİHABER / 8 Mayıs 2012 Salı, 15:26

Büyükşehir olması beklenen 13 ilden biri olan Denizli’de yasanın çıkmasından önce kapanacak 68 beldenin belediye başkanlarının yetkilerini kısıtlayan ve Valiliklere devreden genelgeye tepki gösteren CHP Merkez İlçe Başkanı Ömer Yurtseven’e yanıt Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’den geldi.

Yazılı açıklama yapan ve isim vermeden Ömer Yurtseven’i eleştiren Örki, Büyükşehir olmanın Denizli’nin onlarca yıllık rüyası olduğunu belirterek, “Bu rüyanın Ak Parti iktidarında gerçekleşecek olması belli ki hizmet istemeyen zihniyeti rahatsız etmiş. Daha doğrusu hizmet Ak Parti eliyle gelecekse ve halk bundan memnun olacaksa sakın ha bu hizmet gelmesin diyen zihniyeti rahatsız etmiştir. Bu zihniyet beldelerimizin sıkıntılarından bihaber yaşıyor. 68 beldemizin bir çoğu kendi personelinin maaşlarını ödeme konusunda dahi sıkıntı yaşamaktadır. Nüfusu köylerimizle aynı seviyede belde belediyelerimiz vardır. Bu beldede yaşayan insanlarımızın da hizmet konusunda çok ciddi talepleri vardır. Ancak Denizli’nin bu haliyle bu beldelere, arzu ettikleri kalitede hizmet götürmenin imkanı yoktur. Bu konu yıllarca tecrübe edilmiştir, herkesin malumudur” dedi.

Örki, beldelerin mahalleye dönüşmesiyle beldede yaşayan vatandaşlara daha fazla hizmetin gideceğini belirterek, “ Daha güçlü belediye daha güçlü hizmet demektir. Halkımız kaliteli hizmet beklemektedir. Kaliteli hizmeti de güçlü belediye yönetimleri ile alabileceğini bilmektedir. İl Genel Meclisi hizmetleri büyük şehirin pratikte uygulamasının güzel bir örneğidir. Büyükşehir olunduğunda yangınlar daha hızlı söndürülecek, hastalara daha çabuk ulaşılacak, okullar daha bakımlı hale gelecek, kısacası hayat çok daha güzel hale gelecektir. Kararlar milletimizle birlikte alınan ve milletimize sorularak alınan kararlardır. Ak Parti halktan kopuk yaşayanların, şahsi menfaatleri uğruna hizmeti engelleme çabalarına da müsaade etmez” diye konuştu.

Yorumlar

Turgut TATAR   -  Bağlantı 9 Mayıs 2012, 09:54

Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’nin doktor eşi Nur Örki, 8 ay önce başlayan devlet memurluğu serüveninde basamakları hızla tırmanarak şube müdürü oldu.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı