REKLAMI GEÇ

7 bin 602 işçi kadro bekliyor

7 bin 602 işçi kadro bekliyor

Denizli Orman Teşkilatı’nda çalışan geçici işçiler ile Hak İş Denizli İl Temsilcisi Öz Orman İş Denizli Bölge Başkanı Halil Turan, Ak Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki’yi ziyaret etti.Geçici işçilerin eklentileri ile ilgili taleplerin yer aldığı dosyayı Örki’ye veren Turan, Orman Teşkilatında 7 bin 602 mevsimlik işçinin çalıştığını açıkladı.

/ DENİZLİHABER / 5 Mart 2013 Salı, 17:39

Hak İş Denizli İl Temsilcisi, Öz Orman İş Denizli Bölge Başkanı Halil Turan ve beraberinde 30 kişilik mevsimlik işçilerden oluşan heyet AK Parti Denizli İl Başkanı Avni Örki’yi ziyaret etti. Mevsimlik işçilerin kadro taleplerini ileten Başkan Turan, “Başbakanımızın her alanda verdiği müjdelere bir yenisini daha ekleyip ormanda mevsimlik çalışan işçi kardeşlerimize kadro vermesini talep ediyoruz” dedi.

DOSYA VERDİ
Mevsimlik işçilerin sorunları ile ilgili dosyayı Ak Parti İl Başkanı Avni Örki’ye veren Sendika Başkanı Halil Turan, “Bilindiği gibi Orman Genel Müdürlüğünün norm kadrosunun olmaması nedeniyle emekli olan işçilerin yerine mevsimlik işçiler alınmaktadır. Öyle ki, kadrolu işçi sayısı günden güne azalmakta ve geçici işçilerin sayısı ise artmaktadır. Diğer taraftan yaşayan tüm canlıların yaşam kaynağı olan ormanlarımızın korunması ve yaşatılması büyük önem taşımaktadır. Bu nedenle her yıl orman teşkilatını güçlendirmek adına araç parkuru sürekli yenilenmekte ve güçlendirilmektedir. Orman teşkilatının görevinin sadece yangınla mücadele etmek olmadığı toplumumuz tarafından bilinmelidir. Sezonluk olarak çalışan mevsimlik işçi kardeşlerimiz orman yangın sezonu bittiğinde sanki işleri bitmişçesine işlerine son verilmekte ve ormancılıkla ilgili yapılması gereken faaliyetler tam manasıyla yerine getirilememektedir” dedi.

7 BİN 602 İŞÇİ KADRO BEKLİYOR

Belediyelerin, İl Özel İdarelerin kadro sorununu çözüm bulan iktidarın Orman Teşkilatı’nda çalışan 7 bin 602 mevsimlik işçinin de sorununa çözüm bulacağını belirten Turan, “Orman teşkilatımızda mevsimlik olarak çalışan işçi kardeşlerimizin daimi kadroya alınması hususunda yasal bir düzenlemenin yapılmasının son derece önemli olduğunun altını bir kez daha çizmek istiyorum” diye konuştu.

DOSYAYI BAKANLIĞA İLETECEK
Hak İş Denizli İl Temsilcisi, Öz Orman İş Denizli Bölge Başkanı Halil Turan’dan mevsimlik işçilerin talebini içeren dosyayı alan İl Başkanı Avni Örki, dosyayı genel merkeze ve ilgili bakanlığa sunacağını, böylesi önemli bir konunun takipçisi olacaklarını ifade etti.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı