REKLAMI GEÇ

Arınç, “İsrail bile özür diledi”

Arınç, “İsrail bile özür diledi”

Anadolu Aslanları İşadamları Derneği (ASKON) Denizli Şubesi’nin Anemon Otel’deki Genel Kurulu’na katılan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Ak Parti’ye desteğin artarak devam ettiğini söyledi. Arınç, “O kadar güçlüyüz ki İsrail bile özür diledi” diye konuştu

/ DENİZLİHABER / 30 Mart 2013 Cumartesi, 20:08

Ferah IŞIK/ DENİZLİ, (DHA)

ASKON’un çalışmalarını takdir ettiğini belirten Arınç, “Ürettikleri ve ihraç ettikleriyle başarılı bir ilimiz olan Denizli’ye de selam vermek için bu davete geldim. Hepimiz bu ülkenin parçasıyız. Türkiye’nin ekonomik gücünün ne noktalarda olduğunu biliyor, geleceğe umutla bakıyoruz. Uzun yıllardır siyaset yapan bir arkadaşınızım. 11 yıldır hükümetimiz var. Milletin taktiriyle iş başında. Millet daha ne kadar güvenecek, destek verecek bilemiyoruz. Bir gerçek var ki, bugün için destek artarak devam ediyor. 12 Haziran 2011 seçimlerindeki destek artarak devam ediyor. 27 Mayıs darbesi sonrasındaki yılları bilirim. 1967-1968’leri yakından takip ettim. 1970 ve 1980, 1990’lı yıllarda iç sebeplerden dolayı büyük krizler oldu. Ülke fakirleşip, yoksullaştı. Kendi kendimizi bitirip tüketmek üzere olan bir ekonominin içindeydik, biz iktidara gelmeden önce. Bu kadar yolsuzluk ve krizlerin olduğu ülkede borç alarak, yüksek faizlerle ülkeyi kötü hale getirmişlerdi. IMF’ye borçları ödedik, borçlarımız bitti. Avrupa’nın krizden boğulup, yıkıldığı dönemde IMF ile ilişkilerimizi kestik. IMF, 5 milyar dolar borç istedi, verdik. O krizlere neden olanlar bugün nasıl sokağa çıkıyor anlayamıyorum” dedi.

İHRACATTA HEDEF 500 MİLYAR DOLAR

Ak Parti Hükümeti iktidara gelmeden önce büyüme hızının yüzde 9 civarında olduğunu hatırlatan Arınç, “Hükümet olarak 10 yıllık dönem içinde yüzde 10 büyüme hızı gösterdik, şimdi yüzde 6’larda gidiyoruz. Hamdolsun iyi noktadayız. Büyüme hızımız iyi, ihracatımız 152 milyar doları buldu. Türkiye’nin ekonomisinin güçlenmesi, sanayileşmesi çok önemli. Türkiye’yi yönetenler mevcut büyümeyle yetinmiyor. Başbakanımız 2023 hedefini koydu, “ihracatta hedef 500 milyar dolar’ dedi. Milli gelirde hedef kişi başına 25 bin dolar. Bizden önce milli gelir ortalamamız 2 bin dolardı. Şimdi 11 bin dolar. ‘Hedef, 10 yıl sonra 25 bin dolar’ demişiz. Allah bereketini verirse 35 bin dolar bile olur. Bereket denen bir şey var. Bu bizim inancımızda var. İki kere iki her yerde dört eden, ama Allah fazlasını verir beş eder. 20 banka battı, 40 katrilyon milletin sırtına yük oldu. O para batmasa ülkeye çok yararı olurdu. KÖYDES Projesi’ni bu paranın onda biri ile gerçekleştirdik. Sonra BELDES Projesi’ne geçtik. Göz yaşı ve ter dökerseniz, başarırsınız” diye konuştu.

O KADAR GÜÇLÜYÜZ Kİ İSRAİL BİLE ÖZÜR DİLİYOR

Arınç, şöyle devam etti: “Başbakan, 15 bin kilometre bölünmez yol yapacağını söyledi. ‘Deli misin sen’ dedik, aklımız başımızdan gitti. Başardık, hayal değilmiş. İşin içinde bereket var. Tıkır tıkır maaşları verip, zam yapıyoruz. Bizim yerimize başka hükümet gelse, 1 ay bile maaş ödeyemezdi. Biz her yere para buluyoruz. Veren el, alan elden üstündür. Her yıl 1 milyar dolar da fakir ülkelere yardım ediyoruz. Geçmişte Osmanlı, bugün de Türkiye. İstiyoruz ki, Türkiye bütün mazlumlara ve yoksullara elini uzatsın. Çok şükür bunda da başarılıyız. Siyasi istikrar ile ekonomik istikrar birbirinden ayrılamaz. 11 yıldır siyasi ve ekonomik istikrar var ülkemizde. Basit bir propaganda yapmıyorum. Hangi parti iktidara gelecekse güçlü ve tek başına gelmelidir. Ezber bozduk Türkiye’de, önce bakan sayısını düşürdük. İstikrarın şartlarını bozmamak lazım. Gelecekse, yine güçlü iktidar gelsin. Anasol, kuzu gibi meliyordu. Türkiye, bu istikrarı bozacaklara aman vermemelidir. İstikrar, ekmek gibi su gibi ihtiyacımız. Ekonomide ne kadar güçlü devletseniz, itibarınız o kadar. Masaya oturduğumuz da gücümüzü hissediyoruz. O kadar güçlüyüz ki, Allah’a hamdolsun, İsrail bile bizden özür diliyor. Güzel günler göreceğiz.”

ÇÖZÜM SÜRECİNDE AKILLI HAREKET ETMELİYİZ

Terörün bitirilmesi için başlatılan süreçte akıllı hareket edilmesi gerektiğini savunan Arınç, “30 yıldır çekilen acılar var. Terörü bitirmek istiyoruz. Silahla bu işi bitirmek istediler ama olmadı. Kan döküldü, üzüldük. Sadece Güneydoğu’da değil ki, Ankara’nın göbeğinde bile cinayet işlenebiliyor. Neye mal olursa olsun bunu bitirmeliyiz. Akıllı hareket etmeliyiz. Akıllı olmanın yolu işin sonunu görmektir. Silahları bırakacaklarsa, terör duracaksa, terkedip gideceklerse iyi olmaz mı? Üç aydır mayın patlamıyor, acı haber almıyoruz, karakol basılmıyor. Bunun kalıcı olmasını kim istemez. Birileri isteyebilir. Bize güvenin. Son anketlerde bu sürece yüzde 58 destek var. Daha işin başındayken verilen yüzde 58’lik destek büyük destek. ‘İktidar, kaybolacaksa da kaybolsun, yeter ki ülkem kazansın’ diye bu işe girdik. Bu iş bittiğinde her şey daha güzel olacak. Bu sürece destek vermeliyiz. Terör biterse, Türkiye daha güçlü olacak. En önemlisi gözyaşları dinecek. ‘Şu neden böyle konuşuyor, bu neden böyle konuşuyor’ diye takılıp kalmayın. Bunlar dün de vardı, bugün de var. Sonunda başarısızlık olursa, fazla kaybımız olmayacak, bu günlere döneceğiz. Başarırsak kaymaklı baklava olacak. Kaybedecek bir şeyimiz yok ama kazancımız çok olacak. Bu süreci eleştirenlere, bizlere hakaret edenlere Allah insaf versin diyelim” diye konuştu.

ASKON’DAN SÜRECE TAM DESTEK

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, Ak Parti Denizli Milletvekilleri Nihat Zeybekci ile Bilal Uçar, Denizli Belediye Başkan Vekili Sezai Günalp, ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca ile çok sayıda işadamı ve siyasetçi de katıldı.

Ak Parti Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci de konuşmasında, dünya krizlerden kırılırken Türkiye’de işsizliğin azalmaya devam ettiği ve ihracatını arttırarak sürdürdüğünü, bunun da hükümetin başarısı olduğunu söyledi.

Denizli Valisi Abdülkadir Demir, sivil toplum örgütlerinin aktif çalışmasının demokrasi adına önemli olduğunu vurguladı, “Organize Sanayi Bölgesi’ne ilave olarak 5 organize sanayi bölgesini daha ilave etmek için çalışmalarımız sürüyor. ASKON üyeleri ve tüm işadamlarını yatırıma davet ediyoruz” dedi.

ASKON Genel Başkanı Mustafa Koca, terör olaylarının bitmesi için başlatılan sürece tam destek verdiklerini söyledi. Başbakan Yardımcısı Arınç, toplantının ardından Manisa’ya döndü.

Yorumlar

kürşatALPEREN   -  Bağlantı 31 Mart 2013, 18:29

sayın..arınç.ihracat500milyar -ithalat kaçyüz.milyar dolar.aradaki fark ne -kadaronu açıklasanız olmazmı ?tabiki olmaz çünkü insanları kandırın bakalımnereyekadar.açılım-saçılımnarayakadar,görecegiz.yakında anyayıkonyayı.yalanlarla nereye kadarvaracaksınız.görecegiz.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı