REKLAMI GEÇ

Denizli Yüksel’e Suriye’yi soruyor

Denizli Yüksel’e Suriye’yi soruyor

Türkiye’nin gündeminde olduğu gibi Denizli’nin de gündeminde Suriye’de yaşanan olaylar var. Dolayısıyla meclisin tatile girmesiyle birlikte memleketlerine dönen özellikle Ak Parti milletvekillerine yöneltilen soruların başındra Suriye yer alıyor. Ak Partili Yüksel’in protokol ziyaretlerinde de gündem Suriye’ydi.

/ DENİZLİHABER / 30 Temmuz 2012 Pazartesi, 13:38

Suriye, yalnızca başkentin gündeminde değil. Denizli de Suriye’de yaşanan olaylar ve Türkiye’nin Suriye ilişkilerinin, Türkiye ile Suriye arasında bir savaşa neden olup olmayacağını konuşuyor.

Türkiye Büyük millet Meclisi’nin tatile girmesinin ardından memleketlerine dönen milletvekillerine de en çok yöneltilen soruların başında Suriye yer alıyor. Daha önce iftar programında Denizlilere, Türkiye’nin Suriye orijinli oyunlara gelmeyeceğini dile getiren Ak Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel’e bu kez Suriye sorusu gerçekleştirdiği protokol ziyaretlerinin de gündemindeydi.

Denizli KOSGEB İl Müdürü Selim Erkoç ve Denizli Manavlar Odası Başkanı Mehmet Ali Elbeyi’yi makamında ziyaret eden Milletvekili Yüksel Suriye de yaşanan gelişmelerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. Yüksel, Suriye’nin artık meşrutiyetini kaybettiğini ifade ederek, acilen Suriye de akan kanın durması gerektiği ve etkili bir geçiş hükümetinin kurularak barışın tesis edilmesi gerektiğini söyledi.

Yüksel “Suriye bir ateş çemberi içindedir. Orada her gün masun insanlar bir hiç uğruna katledilmekte ve zulüm görmektedirler. Orada yaşanan bu gelişmelere Türkiye’nin kayıtsız kalması beklenemez. Hemen yanı başımızda yanan bu ateşin sönmesi için her ne gerekiyor ise yapmak bizim görevimizdir. Suriye de kriz günden güne derinleşmeye devam ediyor. Halen tüm bu yaşananlara rağmen Suriye deki Esed yönetimine destek veren ülkeler artık desteğini çekmelidirler. Bu krizin sonlandırılması için uluslararası düzeyde yapılan girişimler mutlaka neticeye ulaştırılmalıdır. Türkiye bu anlamda üzerine düşen vazifeyi fazlasıyla yerine getirmiş ve halen yerine getirmeye gayret eden bir ülke durumundadır. Bu yaşanan gelişmelerle birlikte bu ateşin içine ülkemizi çekme gayretinde olanlar vardır ve mutlaka olacaktır. Fakat şu husus bilinmelidir ki, Türkiye bu ve benzeri oyunlara gelemeyecek ve bu tuzaklara düşmeyecek kadar büyük bir ülkedir. Türkiye gücünü tarihin altın sayfalarından alan büyük ve köklü bir devlettir. Türkiye’nin tek dileği, Suriye’ye barış ve huzur gelsin, istikrar olsun ve masum insanlar bir hiç uğruna öldürülmesin. Masum canlar katledilmesin” dedi.

Türkiye’nin bir istikrar ülkesi olduğuna dikkat çeken Yüksel; “Bugün Avrupa’nın her yerinde kriz varken, çevremizde bu kadar sıkıntılar yaşanırken Dünya tarafından Türkiye bir istikrar ülkesi olarak görülmektedir. Türkiye Ak Parti dönemiyle birlikte tüm Dünyaya örnek olmuş bir ülkedir. Türkiye kendi kendine yeten bir ülkedir. Ülkemizde yaşanan bu terör olayları da artık sona ermelidir. Bunun içinde Hükümetimiz ilgili kurumlarımız gereken her türlü tedbiri almakta ve çözüm için tüm kurum ve kuruluşlar ile partilerimiz, milletimizle birlikte üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmelidirler” dedi.

Yorumlar

Hakan   -  Bağlantı 31 Temmuz 2012, 10:54

Mezhep ayrımcılığına karşı sağduyulu ittifak çağrısı diyorum.bazı medyanın savaş çığırtkanlığını yaptığını unutmayalım.Haksız işgallerle Ortadoğu’da başlayan iç karışıklıklar, Kuzey Afrika ülkelerinde yaşanan suni devrimler, son olarak Suriye, Yemen ve Bahreyn üzerinden körüklenen mezhep ayrımcılığı zemini, Müslümanların uyanık olmasını gerektiriyor.

Yorum Yaz

Aşağıdaki gerekli alanlara bilgilerinizi girmelisiniz. e-posta adresiniz yayınlanmayacaktır.

 karakter kaldı